7 mașini dotate cu echipament special pentru situații de urgență și o mașină pentru lucrul cu apă și spumă de capacitate mare au fost cumpărate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt.Dumitru Croitoru”. Achizițiile au fost făcute printr-un proiect regional, valoarea alocată pentru județul Sibiu din fonduri europene nerambursabile fiind de 2,6 milioane de lei, fără TVA, iar cofinanțarea de la Consiliul Județean, în valoare de 53 000 de lei. Recepţia festivă a echipamentelor noi şi moderne pentru intervenţii în situaţii de urgenţă a avut loc în această săptămână.
Prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul de intervenţie 3.3 – „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”, au fost dotate cu echipamente în valoare totală de 20,2 milioane de lei Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi ale structurilor SMURD.
Prin urmare, parcului de mașini de intervenție în situații de urgență al ISU Sibiu i s-au mai adăugat încă 2 ambulanţe de prim ajutor calificat tip B, cu tracţiune 4×2 (una pentru Sibiu, alta pentru Mediaş), 5 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică, de teren (2 autospeciale pentru municipiul Sibiu, iar trei autospeciale dispuse la Mediaş, Agnita şi Miercurea Sibiului) și o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare ( la Sibiu).
„Obiectivul care se urmărește prin utilizarea acestor echipamente este ca timpul mediu de răspuns la locul intervenţiei să scadă, atât în zonele urbane cât și rurale. Totodată, ne propunem să acoperim cât mai multe riscuri care presupun intervenția în situații de urgență”, a declarat locotenent colonel Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu.
De asemenea, tot cu fondurile primite prin acest proiect, la toamnă va mai fi cumpărată o autospecială șenilată pentru intevenții în situații extreme.
ISU Sibiu va continua proiectele pentru atragerea de fonduri europene puse la dispoziție pentru intervalul 2014-2020, fiind necesară dotarea Inspectoratului cu scări de intervenție la altitudine.
Tot pentru scurtarea timpului de intervenție în caz de dezastre și accidente, vor mai fi înființate noi baze ale ISU la Avrig și la Săliște. Acestea se adaugă celor deja funcționale de la Miercurea Sibiului, Copșa Mică, Dumbrăveni și Agnita.