Regiunea Gastronomică Europeană Sibiu va marca debutul oficial pe 12 februarie, când va avea loc ceremonia de transfer a titlului. Evenimentul este unul mai amplu, deoarece include și o întâlnire a platformei Regiunilor Gastronomice Europene, a 16-a, cu tematica urban – rural.
Regiunile europene care au primit tilul din 2016 și cele care urmează să-l poarte până în 2021 vor fi prezente la Sibiu între 11 și 14 februarie, într-o întâlnire care va cuprinde și momentul festiv în care Sibiul primește acest titlu. Potrivit informațiilor obținute de Sibiu 100%, invitații vor fi duși în mai multe locații, începând cu Albota, din Cârțișoara, apoi la Bâlea Lac, unde vor petrece o noapte în Hotelul de Gheață și vor mânca în Restaurantul de Gheață, apoi la Palatul Bruckental din Avrig, pentru ca, la final, să ajungă și la Păltiniș. Reprezentanți ai diferiteolor organizații de turism din Spania (Catalonia), Irlanda (Galway), Grecia (Egeea de Sud), Olanda (Brabant), Slovenia, Portugalia (Coimbra), Ungaria (Hajdu). Vor fi prezenți și reprezentanți ai regiunilor candidate, între care și județul Brașov.
Două dintre punctele de atracție, unde invitații vor savura bucătăria sibiană, vor fi restaurant Jules, unde gazdă va fi Andra Andriciuc, locul 2 la European Young Chef Award, apoi Syndicat Gourmet, considerat unul dintre cele mai bune restaurante din oraș.
Evenimentul propriu-zis de lansare a Regiunii Gastronomice Sibiu, în care va fi făcut transferul oficial de titlu, de la regiunile care l-au deținut, se va desfășura pe 12 februarie, la ora 19.00, la Academia Militară. Sibienii care doresc să participe se pot înscrie pe o listă online, urmând să fie anunțați dacă mai sunt locuri disponibile din cele 200 puse la dispoziția publicului.
Mai multe detalii despre programul invitaților și locurile în care aceștia vor fi prezenți pe parcursul evenimentului puteți citi în ediția noastră tipărită, care se va difuza începând din 9 februarie.
Sursa foto: http:sibiugastronomia.ro