Vechiul aeroport Sibiu, inaugurat în 1959, va fi demolat de constructorii care au câștigat contractul de extindere și modernizare. Aeroportul Sibiu va avea o suprafață mai mare cu 60%, iar parcare se va lărgi pe amplasamentul vechii aerogări.
Consiliul Județean trece clădirea vechiului aeroport Sibiu din domeniul public al statului în cel privat, pentru a putea începe demolarea acestuia. În umră cu două luni, CJ Sibiu a semnat contractul de modernizare a Aeroportului Internațional Sibiu cu asocierea condusă de CON-A, din care fac parte și Bog’Art și UTI. Pe lângă extinderea spațiului aeroportului cu două corpuri noi de clădiri, vor fi instalate echipamente noi, vor fi create mai multe porți de îmbarcare, cu sisteme automate de check-in, iar numărul de pasageri va crește până la 2 milioane de pasageri anual. Parcarea se va extinde și ea, iar accesul va fi modificat prin sensul giratoriu de la intersecția șos. Alba Iulia cu str. Europa Unită. În tot acest timp, activitatea și traficul aerian din Aeroportul Sibiu vor fi menținute, astfel încât funcționarea aeroportului să nu fie afectată.
Proiectul de modernizare costă aproximativ 50 de milioane de euro, dar o mare parte a banilor vor fi plătiți din fonduri europene.
Clădirea vechiului aeroport care va fi demolată este formată din 10 birouri, centrală termică, windfang, sala consiliu, 4 holuri, casa scării, vestiar; etaj 1 : 6 birouri, casa scării, 2 holuri, grupuri sanitare, alte încăperi plus camera vechiului turn de control. Vechiul turn și clădirea în care se află acesta au fost scoase din activitatea curentă în 2008, după construcția actualei aerogări și a turnului de control aferent.
Potrivit Raportului de activitate pe 2021, Aeroportul Sibiu a înregistrat în 2021 un număr de 280.644 de pasageri, o scădere uriașă de aproape 500.000 de pasageri față de 2019. Cota de piață a aeroportului din totalul de aeroporturi din România a scăzut de la 3,14%, la 2,5%, în ultimii doi ani, din cauza pandemiei. După număruld e pasageri, aeroportul a coborât pe locul 7 în România, de pe locul 5, fiind devansat de aeroporturile din Bacău și Suceava.