Lucrările de modernizare a Stadionului Municipal au început joi, 17 septembrie.
Primarul Astrid Fodor și președintele grupului și administratorul CON-A Sibiu, Mircea Bulboacă, au fost prezenți pe șantier împreună cu membrii echipelor care gestionează execuția contractului.
Lucrările au început pe latura dinspre strada Octavian Goga, unde se va construi nouă tribuna oficială, cu subsol, parter și trei etaje. În această perioadă, sunt restricții pe strada Octavian Goga.
Astfel, pe tronsonul cuprins între strada Nicolaus Olahus și strada Dimitrie Anghel, circulația pe strada Octavian Goga se va desfășura doar pe o bandă de circulație și pe un singur sens – dinspre strada Școala de Înot, asigurându-se spațiu suficient pentru circulația autobuzelor; de asemenea, pe acest tronson, locurile de parcare vor fi desființate.
Pe cât posibil în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Nicolae Olahus și Octavian Goga se vor păstra 2 benzi astfel încât banda 1 să fie destinată accesului dinspre strada Școala de Înot spre strada Octavian Goga, iar banda 2 să fie destinată accesului spre strada Nicolae Olahus.
„E o zi importantă pentru iubitorii fotbalululi, dar nu numai pentru ei, ci pentru toți sibienii, pentru că au început lucrările la noul Stadion. Mă bucur că sunt aici împreună cu domnul director CON-A, Mircea Bulboacă, firmă care a câștigat contractul, ca urmare a procedurii de achiziție. Sunt 100% convinsă că acest contract este pe mâini bune.Am văzut o implicare totală a echipei de management și, plecând de la experiența pe care compania o are, nu am niciun dubiu că va fi un stadion care se ridică la cele mai înalte exigențe”, a spus Astrid Fodor, primarul Sibiului.
Prima etapă este săpătura pentru parcarea subterană.
„Vom realiza una din cele mai mari lucrări din Sibiu. Ne vom pune toată experiența pe care am acumulat-o în alte lucrări de acest gen! Îi asigurăm pe toți sibienii că lucrările vor fi de bună calitate și predate la timp. Alături de noi vor fi și alte companii locale care își vor aduce aportul la realizarea acestui obiectiv important pentru Sibiu și pentru CON-A”, a spus Mircea Bulboacă.
Ce lucrări vor fi realizate
Prin aceste lucrări, arată reprezentanții Primăriei, Stadionul din Sibiu va fi adus la standarde UEFA, fiind vorba de o investiție de 136 de milioane de lei, bani din bugetul local, cu termen de finalizare 18 luni.
În cadrul proiectului, va fi construită o tribună oficială, cu subsol, parter și trei etaje. Astfel, la subsolul tribunei se va amenaja o parcare pentru autovehicule de urgență și siguranță, mașinile sportivilor, antrenorilor și oficialilor care participă la jocuri. La parter, vor fi amenajate spații pentru sportivi (vestiare), spații tehnice, o parte din birourile administrative, o sală de conferințe, cabinete medicale și zonele de acces pentru public, media și spectatori.
La etajul I se vor amenaja accesul pentru spectatori, un spațiu pentru media, spații de alimentație publică și de prim ajutor, la etajul II va fi amenajat spațiul VIP, iar la etajul III se vor afla masa presei și a comentatorilor TV, două studiouri TV și camera de control a Stadionului.
“În această tribună vor fi create trei platforme pentru camere de televiziune, așezate în conformitate cu cerințele UEFA”, spune Primăria Sibiu.
De asemenea, va fi vorba și despre construcția peluzei sud cu parter și un etaj. La parter vor fi: o sală de box, centralele termice și tratare a aerului, spații tehnice, vestiare și o spălătorie. La etajul I se vor afla accesul pentru spectatori, spații de alimentație publică și de prim ajutor.
Construcția peluzei nord cu parter și etaj, cu un spațiu de parcare la parter, presupune ca la parter să fie o parcare pentru autoturisme, iar la etajul I spațiul pentru spectatori, spații pentru alimentație publică și de prim ajutor.
Construcția acoperișului, peste tribune și peluze, va fi realizată pe o structură metalică.
De asemenea, proiectul presupune modernizarea sălii de atletism de sub tribuna existentă.
În plus, vor fi amenajate rețelele de utilități și alte dotări precum: instalații pentru iluminarea nocturnă; un sistem de sonorizare; un sistem de supraveghere video; tabele de scor electronice; instalații electrice, sanitare, de protecție și stingere a incendiilor, termice, de gaze naturale, de telecomunicații, de apă și canalizare; grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, în toate corpurile de construcție; dotarea spațiilor interioare.