3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Comunicat de presă ”EduTime – Servicii integrate pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinatate din Regiunea Centru”

Cele mai citite

30.06.2021
EduTime – SERVICII INTEGRATE PENTRU COPIII CU PĂRINȚI PLECAȚI LA MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE DIN REGIUNEA CENTRU POCU/784/6/24/139746
Începând cu 30 iunie 2021 Fundația Didactica implementează proiectul „EduTime – Servicii integrate pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinatate din Regiunea Centru”, finanțat  prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), Axa prioritară 6 „Educație și competențe”, Componenta 1 – „Program pilot de stimulare a participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate – Regiuni mai puțin dezvoltate”, Operațiune compozită OS 6.2, OS 6.3.
Obiectivul general al proiectului:
Creșterea participării la educație pentru un număr de 275 de copii (preșcolari/elevi) cu părinți plecați în străinătate din Regiunea Centru, dintre care minimum 30 de etnie romă și minimum 50 din mediul rural prin asigurarea accesului la servicii integrate de sprijin educațional, servicii psiho-sociale și activități recreative și de socializare.
Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Asigurarea accesului la activități de sprijin pentru stimularea participării la educație și la celelalte activități planificate pentru un numar de 275 de copii (preșcolari/elevi) cu părinți plecați în străinătate din Regiunea Centru, dintre care minimum 31 de etnie romă și minimum 50 din mediul rural.
  2. Asigurarea accesului la servicii integrate de consiliere vocațională pentru un număr de minimum 75 copii (elevi din învățământul secundar superior, cu vârsta cuprinsă între 14-16 ani) din Regiunea Centru.
  3. Dezvoltarea și furnizarea unor măsuri inovatoare de creștere a participării la educație și de prevenire a abandonului școlar pentru 275 de copii (preșcolari, elevi) cu părinți plecați în străinătate din Regiunea Centru, dintre care minimum 30 de etnie romă și minimum 50 din mediul rural prin oferirea unor servicii specifice de educație și dezvoltare personală la firul ierbii, folosind metoda finlandeză de lucru în comunitățile din care provin copiii vizați, printr-un sistem mobil – Edu -Truck.
  4. Creșterea gradului de conștientizare și asumare a responsabilităților asociate rolului de părinte și creșterea nivelului de implicare activă pentru un număr de minimum 125 reprezentanți ai copiilor (părinți/tutori/persoane care au în grijă copiii cu părinți plecați în străinătate) din Regiunea Centru.

 

  1. Dezvoltarea capacității de comunicare părinte-copil-actori implicați în viața copilului cu părinți plecați din țară pentru un număr de minimum 125 reprezentanți ai copiilor (părinți/tutori/persoane care au în grijă copiii cu părinți plecați în străinătate) din Regiunea Centru.
  2. Crearea unei rețele parteneriale la nivelul Regiunii Centru, cu rolul de a sprijini menținerea copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate în sistemul educațional formal.

Grupul țintă:
Proiectul vizează 275 de copii din Regiunea Centru, încadrați in urmatoarele categorii:

  1. 25 de preșcolari din regiunea Centru;
  2. 75 de elevi din învățământul primar (6 – 10 ani) din regiunea Centru;
  3. 100 de elevi din învățământul gimnazial (11-14 ani) din regiunea Centru;
  4. 75 de elevi elevi din învățământul secundar superior (14-16 ani) din regiunea Centru;
  5. 125 de părinți/tutori/persoana care are în grijă copilul cu părinți plecați la muncă în străinătate din regiunea Centru.

Rezultate așteptate:
– 275 preșcolari/elevi cu părinți plecați în străinătate din Regiunea Centru vor beneficia de sprijin pentru participarea la programe de educație;
– 275 de preșcolari/elevi cu părinți plecați în străinătate din Regiunea Centru vor beneficia de activități de sprijin pentru stimularea participării la educație (masă, rechizite sau materiale auxiliare);
– 75 elevi din învățământul gimnazial din Regiunea Centru vor beneficia de servicii integrate de consiliere vocațională;
– 1 sistem inovator integrat mobil sub forma unui centru educațional multifuncțional mobil (Edu-Truck) de furnizare la firul ierbii a serviciilor de educație și dezvoltare personală direct în comunitățile din care provin copiii cu părinți plecați în străinătate;
– 125 de reprezentanți ai copiilor incluși GT al proiectului (părinți/tutori/persoane care au în grijă copiii cu părinți plecați în străinătate) vor beneficia de activități integrate de educație parentală;
– O rețea partenerială creată la nivelul Regiunii Centru;
– Campanie de informare și conștientizare a părinților, persoanelor în grija cărora rămân copiii, specialiștilor, copiilor și publicului larg în ceea ce privește obligațiile legale care le revin părinților la plecarea din țară, precum și cu privire la alte aspecte cu impact la nivelul copilului.
Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 24 de luni, începând cu data de 30 iunie 2021, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 4.642.354,05 lei.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020
Cod SMIS 139746
Pentru informații suplimentare:
ELENA LOTREAN
Manager proiect
Tel: 0731 618 533
E-mail: [email protected]

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

„Legionar”, cel mai căutat cuvânt pe DEX online în noaptea alegerilor. Ce alte cuvinte au mai fost căutate

„Legionar” a fost cel mai căutat cuvânt de către români, în noaptea de duminică spre luni, conform unei indexări...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect