0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

PROIECT EUROPEAN pentru prevenirea violenței în școli derulat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu

Cele mai citite

În săptămâna  02 martie 2020 – 06 martie 2020, profesorii: Nela Dudaș, Daniela Elena Popelca, Ioana Mucenica Ghețea și Năgăra Ramona de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu au participat la a cincea reuniune de formare și realizare de activități în cadrul proiectului USEFUL METHODS TO COMBAT VIOLENCE IN SCHOOLS, Nr. 2018-1-RO01-KA229-049057, finanțat prin programul Erasmus+, parteneriatul strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar în școala 2nd HIGH SCHOOL OF SERRES din localitatea Serres, Grecia.
La această mobilitate au participat profesori din patru țări partenere: România ( țara coordonatoare), Turcia, Bulgaria și Grecia (țara gazdă). Profesorii din fiecare țară parteneră au pregătit prezentări cu activitățile desfășurate în primul an de proiect și au discutat despre cum au simțit și ce schimbări au existat la nivelul școlilor în urma derulării acestui proiect. Fiecare partener a prezentat un program de intervenție pe tema violenței, trucuri de a discuta cu părinții elevilor agresivi. Profesorii implicați în această mobilitate au discutat de implicarea elevilor în activități extrașcolare care să îmbine arta și emoția, au vorbit despre atragerea părinților în procesul de gestionare a problemelor copiilor violenți, tocmai pentru o abordare conștientă a acestui aspect.
Psihologul Eleni Fotou și Nikolas Karagiannidis fost polițist, reprezentanți ai ONG-ului VIA STOP (stop violence), au oferit  participanților noţiuni teoretice despre indisciplină, agresiune și bullying, precum și idei practice pentru a pune în aplicare activități, proiecte și programe în domeniile curriculum-ului și vieții școlare. Discuțiile, vizitele și activitățile de grup au îmbogățit ideile și schimbul de experiență între participanți. Prin intermediul activităților practice, participanții și-au sporit înțelegerea dinamicii grupului și capacitatea lor de a modela și încuraja ascultarea activă, empatia și alfabetizarea emoțională în rândul copiilor şi adolescenților.
În cele cinci zile s-au atins obiectivele propuse pentru  a  cincea activitate transnațională de formare pe termen scurt a parteneriatului strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar. Gazdele au organizat activitățile în așa fel încât totul să se desfășoare într-o atmosferă caldă, relaxantă și în același timp profesională.
Ultima activitate de proiect va avea loc în Turcia, în luna iunie 2020. La această activitate vor participa 4 profesori din fiecare țară parteneră.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect