11.3 C
Sibiu
marți, aprilie 1, 2025

„Săptămâna inimii la Sibiu” – Ediția a II-a: Un Proiect pentru Copii, Comunitate și Sănătate

Cele mai citite

„Săptămâna inimii la Sibiu” – Ediția a II-a: Un Proiect pentru Copii, Comunitate și Sănătate

Sibiu, 29/11/2024 – Pe 29 septembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Inimii, în școlile din municipiul și județul Sibiu s-a dat startul celei de-a doua ediții a proiectului „Săptămâna Inimii la Sibiu”, o inițiativă dedicată copiilor, organizată în parteneriat cu Fundația Polisano în cadrul programului „Inimi Sănătoase pentru Copii”.

Evenimentul are drept scop conștientizarea importanței sănătății și a modului în care aceasta poate fi menținută, contribuind astfel la reducerea impactului bolilor cardiovasculare în comunitate.

Proiectul „Ziua Inimii la Sibiu” în cifre și detalii:

  • Participare amplă: La ediția din acest an participă 33 de școli din municipiul și județul Sibiu, implicând un număr semnificativ de copii în activități educative și creative.
  • Activitate preliminară: Elevii au fost invitați să realizeze desene pe asfalt folosind cretă colorată, având ca temă „Inima”. Desenele, colective pentru fiecare școală, au fost reprezentative pentru comunitățile lor, iar creativitatea micilor artiști a fost admirată de toți participanții
  • Ateliere de educație pentru sănătate

În cadrul proiectului „Ziua Inimii la Sibiu”, școlile participante au oportunitatea de a beneficia de ateliere interactive de educație pentru sănătate, susținute de specialiști recunoscuți din diverse domenii medicale și educaționale. Aceste sesiuni au fost concepute pentru a oferi copiilor informații esențiale și practice despre menținerea sănătății inimii și a corpului.

Fiecare atelier abordează teme specifice, având scopul de a forma obiceiuri sănătoase încă din copilărie:

  1. Sănătatea inimii la copii – Dr. Viorela Cotârlă;
  2. Igiena și stilul de viață sănătos – Dr. Samuel Bunescu ;
  3. Igiena orală și sănătatea inimii – Dr. Andreea Biriș și Dr. Georgiana Ciobanu ;
  4. Sănătatea mintală și gestionarea emoțiilor – Psiholog Adrian Bratu ;
  5. Grija pentru ochi – Optometrist Mădălina Bratosin;
  6. Remedii naturale pentru sănătate – Iulia Muntean, consultant holistic;
  7. Gestionarea stresului prin mindfulness – Andreea Miron, instructor yoga;
  8. Importanța mișcării – Dani Troancă, președintele Clubului Sportiv Comunitar Sibiu;
  9. Postura corectă și recuperarea medicală – Ivona Poulis, specialist în recuperare medical;
  10. Beneficiile microplantelor – Veronica Buiuc, specialist în microplante;
  11. Nutriția pentru un corp sănătos – Dr. Alexandra Lupu Petria.

Aceste ateliere sunt integrate în activitățile școlare precum orele de dirigenție, biologie sau în cadrul Săptămânii Verzi, oferind elevilor cunoștințe valoroase despre sănătate și prevenție până la finalul anului școlar 2025.

Prin acest proiect, Fundația Polisano și școlile participante oferă copiilor o experiență care combină educația cu creativitatea. „Să implicăm copiii în activități care le dezvoltă nu doar imaginația, ci și conștientizarea asupra sănătății lor, este un pas important pentru viitorul comunității noastre,” declară Cătălina Costache, directorul executiv al Fundației Polisano.
Interesul crescut din partea reprezentanților școlilor, concretizat prin cele 33 de școli din județul Sibiu înscrise în proiect, demonstrează angajamentul comunității locale pentru sănătatea copiilor.

„ Săptămâna Inimii la Sibiu” își propune să devină o tradiție care să inspire generațiile tinere să adopte un stil de viață sănătos, dar și să își exprime creativitatea. Organizatorii mulțumesc tuturor celor implicați – profesori, specialiști, copii și părinți – pentru contribuția lor esențială la succesul acestui proiect.


Acest proiect a fost posibil datorită colaborării cu parteneri importanți, care au sprijinit realizarea activităților educaționale și logistice: Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, CBS Eastern Europe și Bilstein Sibiu. Contribuția lor a fost esențială în organizarea și implementarea atelierelor, consolidând astfel angajamentul pentru sănătatea și educația copiilor din comunitate.

Bilstein este alături de comunitatea sibiană încă de la începutul activității noastre în Sibiu. În fiecare familie, copiii reprezintă inima, motorul și esența, iar noi dorim să le oferim familiilor aflate în suferință speranța și oportunitatea unui viitor mai luminos pentru cei dragi”, spune Raluca Crețu, Director de Resurse Umane Bilstein Sibiu.

Suntem parteneri ai Săptămânii Inimii în Școli încă de la prima ediție, pentru că educația și sănătatea reprezintă baza unei comunități sustenabile”, declară Christian Pătrașcu, manager CBS Eastern Europe.

Despre Fundația Polisano

Din 2015, Fundaţia Polisano a sprijinit peste 500 copii cu malformaţii cardiace congenitale să beneficieze de intervenţii chirurgicale care le-au salvat viaţa. Majoritatea operaţiilor au fost realizate cu ajutorul unor echipe medicale înalt calificate, benevole, din Anglia, Germania şi Suedia.

Realizările Fundației Polisano din 2015 până în prezent:

+600 de copii cu malformații congenitale operați

+30 misiuni internaționale în ultimii 9 ani

+50 cadre medicale specializate participante

Fundația se implică în sănătatea comunităţii prin proiecte de tratament, prevenţie şi informare, educaţie pentru sănătate, dar şi dotarea spitalelor din România. Un loc important în preocupările acesteia îl au copiii cu malformaţii cardiace, pe care îi ajută la diagnostic şi tratament, cu sprijinul unor echipe medicale internationale partenere.

Publicitate
Ultimele știri

Avertisment Transelectrica: O pană de curent majoră ar putea avea loc de Paște

O pană de electricitate ar putea afecta România şi Europa, de Paşte, avertismentul fiind lansat chiar de Transelectrica.Potrivit observatornews.ro,...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect