4.1 C
Sibiu
marți, mai 14, 2024

”Săptămâna verde” a Comisiei Europene aduce oaspeți la Stația de epurare a Sibiului

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Un grup de aproximativ 60 de elevi și cadre didactice ai Școlii gimnaziale numărul 21 din Sibiu au vizitat vineri, 23 mai ac, Stația de epurare a Sibiului în cadrul Proiectului ”Săptămâna verde”, derulat de ”Apă Canal” Sibiu sub egida Comisiei Europene. Oaspeții au aflat procesele pe care nămolul extras din apa menajeră, le parcurge pentru a fi transformat în … energie electrică și agent termic.

Publicitate

Publicitate

 

Publicitate

În cadrul amplelor lucrări de reabilitare și modernizare a Stației de epurare, derulate între 2007 și 2010 prin Proiectul Ispa, a fost realizată o linie de fermentare a nămolului, biogazul rezultat fiind ars în motoare cu cogenerare, rezultând energie electrică. În timpul funcționării, motoarele produc și agent termic ce urmează a fi utilizat în procesul de fermentare a nămolului.

”Energia verde” obținută a dus la scăderea la jumătate a facturii de energie electrică a Stației de epurare de la Sibiu care este una printre puținele facilități de acest tip din România care valorifică biogazul.

Elevii au aflat și de eforturile pe care ”Apă Canal” le face pentru implementarea actualului proiect de investiții din fonduri europene, derulat prin POS Mediu, a cărui valoare este de aproximativ 100 de milioane de Euro, cu beneficii directe pentru peste 246.000 de locuitori din aria de operare a societății. Cei mai atenți elevi au primit din partea societății ”Apă Canal” și firmei Wilo România ghiozdane și premii-surpriză care le vor aduce aminte de lecția de ”energie verde” ținută la Stația de epurare. 

Ediția 2014 a ”Săptămânii verzi” a Comisiei Europene se desfășoară sub sloganul ”Economia circulară – economisește resurse, creează locuri de muncă”.   

          Proiectul depus de ”Apă Canal” Sibiu, derulat în cadrul Programului educațional ”Prietenii apei”, cu sprijinul Wilo România,  a fost acceptat de Comisia Europeană alături de alte patru proiecte ”verzi” din Timișoara, Piatra Neamț, Vrancea și Bacău.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

„Cufărul călător” a ajuns la Valchid, comuna Hoghilag

Daniela Cîmpean: „Copiii au acces la un program de calitate, derulat de specialiști și susținut de Consiliul Județean Sibiu”.După...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect