Miercuri, 18 decembrie 2013, vă invităm să participaţi la Simpozionul Naţional „Bunevestiri de Crăciun”. Activităţile vor fi organizate începând cu ora 12,00 în cadrul Bibliotecii Judeţene Astra Sibiu, str. George Bariţiu, nr. 5-7, corp B, SIBIU, conform programului detaliat prezentat pe site CCD Sibiu: www.ccdsibiu.ro, secţiunea “Noutăţi”. Acţiunea este organizată de: Casa Corpului Didactic Sibiu, Inspectoratul Școlar Judeţean Sibiu, Facultatea de Teologie “Andrei Șaguna” Sibiu, Centrul Arhidiecezan de Diagnoză și Cercetare Catehumenală, Omiletică și în Pedagogia și Metodologia Religiei – C.A.D.C.O. „Mitropolit Andrei Şaguna” Sibiu, Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu, Grădiniţa nr. 41 Sibiu, Grădiniţa nr. 29 Sibiu, Grădiniţa nr. 26 Sibiu, Grădiniţa nr. 33 Sibiu, Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Sibiu (structua nr. 22), Grădiniţa Dumbrava Minunată Mediaș, Grădiniţa nr.28 Sibiu, Grădiniţa nr. 37 (structura nr. 7) Sibiu, Grădiniţa nr. 12 Mediaș, Grădiniţa nr.19 Sibiu.
Activitatea se adresează cadrelor didactice din învăţământul preșcolar și primar (profesori pentru învăţământul preșcolar și primar, învăţători, educatori), preoţilor, cateheţilor, profesorilor de religie, profesorilor, reprezentanţilor ISJ și CCD, cadrelor didactice din sistemul universitar, reprezentanţilor asociaţiilor de profil, reprezentanţilor instituţiilor interesate, precum și studenţilor din facultăţile de profil.
Activităţile și lucrările prezentările în cadrul Simpozionului vor permite valorizarea experienţelor pozitive la clasă în abordarea tematicilor legate de Sărbătoarea Crăciunului, evidenţierea și dezbaterea aspectelor legate de educaţia moral-religioasă a preșcolarilor și școlarilor, respectiv elemente legate de rolul cadrelor didactice în dezvoltarea parteneriatului școală-comunitate în contextul Sărbătorilor Crăciun.
În cadrul acţiunii vor fi organizate conferinţe susţinute de invitaţi din mediul academic, prezentări de activităţi didactice, proiecte și lucrări propuse de participanţi, expoziţii de fotografie din activităţile cu elevii și de lucrări realizate de copii. Descrierea detaliată a acţiunii este prezentată pe site www.ccdsibiu.ro
Programul sintetic al acţiunii:
Miercuri, 18 decembrie 2013
12:30-13:00Primirea participanţilor – Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu
13:00-13:15Moment artistic susţinut de o grupă de elevi preșcolari
13:15-13:45Deschiderea lucrărilor
13:45-14:00Concert de colinde susţinut de studenţii Facultăţii de Teologie “Andrei Șaguna” Sibiu
14:00-15:00Secţiunea 1 – Conferinţe în plen pe tema “Educaţie și caracter în cunoaștere”
15:00-15:30Pauză
15:30-15:45Concert de colinde susţinut de cadre didactice
15:45-16:45Secţiunea 2 – Prezentări în plen pe tema “Practică educaţională în contextul Crăciunului”
16:45-17:15Sectiunea 3 – “Bucuria Crăciunului prin ochii copiilor” – Vernisajul expoziţiei de fotografie și a expoziţiei cu lucrările elevilor
17:15-17:30Închiderea lucrărilor simpozionului
Persoanele interesate sa participe la acest Simpozion sunt invitate să se înscrie, până la data de 12 decembrie 2013, prin completarea formularului din anexă, care va fi validat după achitarea taxei de participare.
Taxa de participare la simpozion este de 30 lei (taxa de participare este individuală, pentru participare cu sau fără lucrare, fără a condiţiona publicarea lucrării în volumul simpozionului). Publicarea se va face în urma unei selecţii riguroase. In cazul în care sunt mai multi autori pentru o lucrare transmisă, taxa se achită distinct, de către fiecare participant.
Data limită de transmitere a dovezii plăţii (copie mandat poștal) este 12 decembrie.
Formularul completat va fi transmis personal sau pe mail la adresa: [email protected] , fiind urmat de transmiterea lucrarilor, a formularului original si a taxei de participare, până la data de 12 decembrie 2013, la sediul Grădiniţei nr. 41, Sibiu, str. AT Laurian, nr. 13 Sibiu sau prin mandat poștal: Grădiniţa nr. 41 Sibiu, str. AT Laurian, nr. 13, Sibiu – specificându-se numele participantului/participanţilor, unitatea de învăţământ și „Taxa participare simpozion – 18 dec 2013”. Persoana de contact: Bruda Anca, tel. 0733.983.445.
Taxa asigură: participarea la lucrările în plen, diploma de participare, pauza de cafea, publicarea volumului simpozionului cu ISBN – doar a lucrărilor selectate (care corespund tematicii, sunt originale si respectă normele de tehnoredactare ale editurii), organizarea expoziţiei de fotografie și a expoziţiei cu lucrări ale elevilor.
Din dorinţa de a valoriza experienţele pozitive în abordarea și derularea de activităţi la clasă, respectiv de proiecte și programe ale serbărilor școlare legate de tematica Sărbătorii Crăciunului, participanţii la întâlnire sunt invitaţi să se înscrie cu :
Sectiunea 1: Lucrări care abordează tema “Educaţie și caracter în cunoaștere”
1.1. Cultura morală și morala culturii
1.2. Bucuria cunoașterii
1.3. Formare și instruire, fundamente morale ale vocaţiei de dascăl în România de azi
Sectiunea 2: Lucrări în cadrul temei “Practică educaţională în contextul Crăciunului”
2.1 Fișe ale activităţilor derulate cu copiii din învăţământul preșcolar și primar
2.2.Prezentări ale proiectelor derulate prin grădiniţe și școli primare, cu tematică legată de Sărbătoarea Crăciunului
2.3.Scenarii/Programe ale serbărilor școlare realizate preșcolarii și cu ocazia Sărbătorii Crăciunului
Sectiunea 3: Lucrările în cadrul temei “Bucuria Crăciunului prin ochii copiilor”
3.1 Produse ale activităţilor realizate cu preșcolarii și elevii din școala primară (exp: desene, picturi, decoraţiuni, obiecte artizanale, poezii, texte realizate de copii etc.)
3.2Fotografii suprinse în cadrul activităţilor dedicate Sărbătorilor de Crăciun.
Lucrările originale, selectate din cele trei secţiuni, vor fi publicate în volumul intitulat “Educaţie și caracter în cunoaștere” (volum cu ISBN).
Fișele de activitate, proiectele și programele serbărilor școlare transmise de cadrele didactice vor face obiectul unei selecţii, în vederea publicării în volumul Simpozionului la secţiunea 2: Practică educaţională în contextul Crăciunului – “Exemple de bune practică”, respectiv lucrările elevilor și fotografiile realizate la activităţi vor face obiectul selecţiei în vederea prezentării lor în expoziţie și publicării lor la secţiunea 3: Bucuria Crăciunului prin ochii copiilor – prezentare de lucrări ale copiilor și de fotografii din cadrul activităţilor la clasă.
Lucrarile trimise nu se restituie autorilor.
Cadrele didactice sunt invitate să transmită: fișele de activitate, proiectele și programele de serbări școlare, până la data 12 decembrie 2013, la adresa: [email protected]
Lucrările vor respecta normele de redactare si structura prezentată în anexă, vor fi în format word (.doc) și nu vor depăși 6 pagini.
Lucrările realizate de copiii din ciclul preșcolar și primar: desene, picturi, obiecte artizanale, texte etc. vor fi transmise la Grădiniţa nr. 41, Sibiu, str. AT Laurian, nr. 13, Sibiu până la data: 12 decembrie 2013. Vor fi transmise max 3 lucrări pentru fiecare clasă /
grupa de elevi. Fiecare transmitere de lucrări va fi însoţită de fișa de înscriere din anexă și de dovada plăţii taxei de înscriere. Fiecare lucrare va fi numerotată și etichetată. Eticheta va conţine: denumire obiect/lucrare, nume elev, grupa/clasa, nume cadru didactic, unitatea de învăţământ, judetul.
Fotografiile realizate la activităţile derulate cu elevii, în vederea selecţiei și prezentării lor în cadrul expoziţiei Bucuria Crăciunului prin ochii copiilor vor fi transmise până la data 12 decembrie 2013 în format .jpeg la adresa: [email protected] (în vederea eventualei prezentări in expoziţie și publicării fotografiilor, cadrele didactice vor solicita acordul scris al părinţilor pentru fotografiile în care sunt imagini cu copii). Fiecare fotografie va fi numerotată și etichetată. Eticheta va conţine: Denumire fotografie, activitatea, grupa/clasa, nume cadru didactic, unitatea de învăţământ, judetul.
Cadrele didactice care nu participă în mod direct, vor trimite un plic timbrat autoadresat pentru a putea primi diploma de participare.
Se vor elibera diplome care să ateste participarea la Simpozion.
Confirmarea înscrierii și informaţii suplimentare referitoare la simpozion vor fi transmise persoanelor înscrise, pe adresa de e-mail menţionată de aceștia în fișa de înscriere.
Detalii cu privire la eveniment și programul detaliat al Simpozionului pot fi găsite pe site-ul Casei Corpului Didactic Sibiu www.ccdsibiu.ro, secţiunea NOUTĂŢI.
Vă stăm la dispoziţie cu informaţii suplimentare la adresa: [email protected] sau la persoane de contact Bruda Anca, Vancea Cosmina, Camelia Vancu.
În speranţa de a vă întâlni cu ocazia acestei acţiuni, vă transmitem gândurile noastre bune.
Echipa de organizare
Simpozionul “Bunevestiri de Crăciun”
18.12.2013
FISA DE ACTIVITATE
– structura –
Nume prenume cadru didactic
Functia
Unitatea de invatamant
Judetul
Denumirea activitatii
Grupa/clasa
Materiale necesare
Produsul final al activitatii
Desfasurarea activitatii (descriere pe etape)
Observatii
Anexe
NORME DE REDACTARE A LUCRĂRILOR
SIMPOZIONULUI NATIONAL ,,Eduacaţie și caracter în cunoaștere”
Lucrările conferinţei, trimise editurii pentru publicare, trebuie să îndeplinească
următoarele condiţii:
1. Să fie originale, inovative, cu o abordare personală a temei prezentate;
2. Să fie în format electronic, redactate prin softul de editare de text Word, în format A4, cu
margini de 2 cm, cu caracter Times New Roman, mărime 12 şi spaţiu între rânduri de 1 cm,
obligatoriu cu diacritice; formatul .doc va fi însoţit şi de varianta în format portabil (pdf);
3. Toate referinţele bibliografice care apar în corpul textului trebuie să se regăsească la sfârşitul
lucrării, redactate în ordinea care urmează: numele şi prenumele autorului, titlul lucrării din care
s-a citat (scris cu caracter italic), volumul, oraşul, editura, anul apariţiei, numărul paginii citate;
după notele din text, la sfârşitul lucrării, se va adăuga lista bibliografică.
ex. : Creţu, D., Nicu, A., Pedagogie şi elemente de psihologie – pentru formarea continuă a
cadrelor didactice, Sibiu, Editura Universităţii „Lucian Blaga”, 2004, p. 30.
4. În cazul în care există imagini ce urmează a fi inserate în text, ele vor fi trimise separat în format
electronic de tip JPG sau TIF;
5. Articolul trimis va fi însoţit de un rezumat de minimum 5 rânduri şi 5 cuvinte-cheie într-o limbă
de circulaţie internaţională (engleză, franceză);
6. Se vor preciza numele şi prenumele autorului lucrării, funcţia, instituţia de care aparţine şi
adresa de e-mail.
Responsabilitatea pentru conţinutul articolelor revine integral autorilor care îşi asumă consecinţele
de orice natură ale nerespectării drepturilor de autor.
Chiar dacă Redacţia asigură corectarea materialelor sub aspectul corectitudinii gramaticale şi
stilistice, recomandăm autorilor verificarea acestor aspecte înainte de expedierea lor.
Persoană de contact:
Camelia Vancu, profesor metodist