La 20 de ani de la lansarea albumului Apolodor, cu texte adaptate după Cartea cu Apolodor a lui Gelu Naum, spectacolul Adei Milea nu își pierde prospețimea.
Ada Milea este unul dintre acei artiști ce reușesc să surprindă și să bucure publicul, indiferent de vârstă. Faptul că revine an de an la Sibiu, cu spectacole la Teatrul Gong sau în cadrul FITS, este un mare privilegiu.
Inițial erau anunțate două spectacole cu Apolodor pentru vineri, 24 februarie, dar cererea mare a făcut organizatorii să programeze sâmbătă un al treilea. Potrivit lui Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret Gong: „Apolodor e cadoul nostru de Dragobete pentru cel mai frumos public din oraș!”
Publicul a fost cucerit de fantezia și umorul debordante ale artiștilor
Sala de spectacole a fost arhiplină la toate cele trei reprezentații. Publicul, cu vârste de la câțiva ani la șaizeci-șaptezeci, a fost cucerit de prestația celor patru actori. Alături de Ada Milea, au cântat și jucat Dorina Chiriac, Radu Bânzaru și Alex Neagu. Aplauzele îndelungi au făcut artiștii să revină cu bis-uri la fel de apreciate, cu piese de pe alte albume ale artistei.
Spectacolele Adei Milea sunt de o fantezie și un umor debordante. Publicul trece de la o stare la alta purtat de sunetele inedite, de mimica actorilor. În spectacolul Apolodor, ai în față un non-decor și patru artiști pe scaune. Dar nu există limite pentru lumea pe care aceștia reușesc să ți-o aducă în fața ochilor cu ajutorul cântecelor. Recuzita folosită pentru a scoate sunete îmbină tobele cu jucării, tuburi de plastic sau un fel de reptilă din lemn.
Povestea pinguinului Apolodor, una a eternelor căutări
Suntem purtați într-o aventură muzicală în jurul lumii, însoțind periplul fantastic al pinguinului Apolodor. Acesta pleacă de la un circ din București în căutarea familiei, pe care o credea în Labrador dar de fapt o va regăsi, firesc, la Polul Sud. Apolodor străbate Africa, Americile, are parte de aventuri și de întâlniri neobișnuite. Este urmărit de tâlharul din Connecticut, capturat de Ku Klux Klan, făcut statuie sau expediat pe Marte.
Într-un final, ajunge să își revadă familia. Bucuria revederii este însă destul de repede înlocuită de nostalgie și de dorul după familia cea nouă, de la circ. Într-un mai vechi interviu, Ada Milea vorbea despre înțelesul mai adânc pe care îl are povestea micului pinguin: ”Toţi suntem, uneori, nişte Apolodori. Ne e dor de apropiaţii de care ne-am îndepărtat şi ne îndepărtăm de alţi apropiaţi, pentru a ne putea apropia de ei; ne e dor de locurile din care-am plecat şi, când ajungem în ele, fugim, pentru că nu mai găsim acolo nimic din ce era cândva…”