0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Artiștii tatuatori Ovidiu Popârțan și Marius Jucan expun în Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu

Cele mai citite
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp

Ovidiu Popârțan și Marius Jucan au marcat o premieră pentru Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu. Este pentru prima oară când artiştii pot picta în interiorul acestuia. Expoziția Slaves to the Needles, ce a fost vernisată ieri, conține și o lucrare colectivă de pictură, a cărei realizare a început luni, într-una dintre sălile muzeului.

Șapte elevi de la Liceul de Artă din Sibiu, coordonati de profesorul Viorel Florin, au început prin a picta imagini cu simboluri arhitectonice ale oraşului, precum Turnul Sfatului, unul dintre zidurile de pe strada Cetăţii sau Catedrala Evanghelică.

Elevii implicați în realizarea lucrării și profesorul Viorel Florin. Foto Isabela Paulescu

Ovidiu Popârţan, organizatorul Transilvania Tattoo Expo şi artistul clujean, Marius Jucan, au continuat ieri lucrarea, ce va fi finalizată la finalul săptămânii. Expoziția ”Slaves to the Needles” este un preambul pentru Convenţia internaţională de tatuaje, ce va avea loc de vineri până duminică la Sala Thalia din Sibiu. Coordonatori ai expoziției sunt Bogdan Runcan și Alexandru Constantin Chituţă.

Marius Jucan, lucrând la tablou. Foto Sibiu 100%

”Suntem de ceva vreme, un muzeu foarte deschis. Avem o serie de evenimente artistice şi nu numai, iată şi performing. Este un lucru inedit la Muzeul de Artă Contemporană şi lucrul acesta trebuie să se întâmple, pentru că se întâmplă în toate marile instituţii. Ca muzeul să nu fie doar un sediu în care vezi arta şi o admiri, ci şi un sediu în care poţi să te exprimi, să lucrezi, să faci schiţe şi lucrări”, aprecia la vernisaj Alexandru Constantin Chituță, director interimar al Muzeului Național Brukenthal.

O parte dintre lucrările expuse. Foto Sibiu 100%

Portrete ale unor tatuatori renumiți, incluse în lucrarea colectivă de către Ovidiu Popârțan și Marius Jucan

În lucrarea colectivă apar chipurile unor renumiți artiști tatuatori ai tuturor timpurilor. L-am rugat pe Ovidiu Popârțan să ne dea câteva detalii despre aceștia. Bernie Luther, un tatuator din Austria, este și unul dintre cei care l-au tatuat pe Ovidiu Popârțan, ce spune că este ”unul dintre cei mai complecși artiști ai momentului și al tuturor timpurilor”. Tony Sinclair a fost un artist tatuator de excepție în ciuda handicapului de care suferea. S-a născut cu brațele mai scurte și cu palmele chircite, dar cu toate acestea tatua.

Dintre artiștii tatuatori români este reprezentat Castorul, pe numele său din buletin Constantin Lăpușneanu. Acesta este cel mai premiat tatuator român, atât la convenții de tatuaje din țară, cât și internaționale. Va fi prezent la Convenția de la Sibiu cu Asociația Geto-Dacii și va face o reconstituire istorică.

Lucrarea colectivă ce va fi finalizată la sfârșitul acestei săptămâni. Foto Sibiu 100%

Artiștii integrează în tatuajele lor simboluri și imagini din toată lumea

Shigenori Iwasaki, cunoscut și ca SHIGE, este un artist care a ieșit din tiparele impuse de mafia japoneză Iakuza și a adus în Europa arta vechilor tatuaje japoneze. Zsolt Sarkozi este un cunoscut tatuator din Budapesta. Ovidiu Popârțan spune că a fost unul dintre marii tatuatori din lume care au dat credit convenției de tatuaje de la Sibiu, fiind prezent la prima sa ediție.

Kat Von D este renumită și pentru emisiunile sale, LA Ink și Miami Ink. Datorită acestora, arta tatuajului a ajuns să fie mult mai cunoscută și acceptată în societate. Faimos și datorită liniilor de vestimentație, Ed Hardy, a călătorit în toată lumea, a adunat elemente tipice fiecărei culturi și a creat un stil unic ”american traditional”. El a fost cel care a inventat tatuajul custom, personalizat pe gusturile fiecărui client.

Diplomă de excelență din partea Muzeului Național Brukenthal pentru Ovidiu Popârțan și Marius Jucan

Primul eveniment Transilvania Tatoo a fost organizat în 2009 la Sibiu de către Ovidiu Popârțan. Acesta este tatuator cu experiență, din 1992, ce se descrie simplu: ”îmi iubesc meseria, viața mea și motocicletele mele”. În semn de recunoaștere a meritelor artistului tatuator, acesta a primit la vernisajul expoziției o Diplomă de excelență din partea Muzeului Național Brukenthal.

Ovidiu Popârțan, Alexandru Chituță, Marius Jucan. Foto Sibiu 100%

Alexandru Constantin Chituță a apreciat la Ovidiu Popârțan ”tot efortul de a organiza festivalul de tradiţie la Sibiu şi un festival unic în concept şi tot ceea ce face la Sibiu şi îi mulţumesc pentru prezenţă. Ofer aceeaşi Diplomă de excelenţă şi domnului Marius Jucan, pentru că a colorat acest spaţiu de expoziţie. Să sperăm că în viitor la Muzeul Naţional Brukenthal veţi mai putea admira lucrări semnate de Marius Jucan”.

Expoziția ”Slaves to the Needles”. Foto Sibiu 100%

Expoziţia „Slaves to the Needles” aduce pe simeze picturi de mari dimensiuni, ce pot fi reproduse prin tatuaje. Ele surprind simboluri ancestrale, personaje și animale reale sau fantastice, rod al imaginației artiștilor. Puteți vedea lucrările zilnic, până duminică inclusiv, la Muzeul de Artă Contemporană, de pe Strada Tribunei nr. 6 din Sibiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect