1.6 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Biblioteca Județeană ASTRA a inaugurat, în premieră în România, un loc de lectură într-un aeroport

Cele mai citite

Albume despre Sibiu, secvențe din Transilvania secolului al XVIII-lea, „Oameni și cărți în Sibiul de altădată”, de Liliana Popa, „Colț Alb”, de Jack London, „Povestiri după piesele lui Shakespeare”, de Charles & Mary Lamb, „Când îngerii iubesc”, de R. G. Pătrașcu și alte numeroase volume în limbile română, engleză, germană, franceză și spaniolă sunt disponibile, în regim gratuit, în incinta Aeroportului Internațional de la Sibiu. Aici, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a marcat o premieră în România, constituind un loc de lectură pentru cei care vor să își petreacă timpul de așteptare a zborului într-un alt mod decât cel obișnuit.
Campania „Cititor la Bord” a fost lansată oficial miercuri.
„La nivelul instituției, încercăm tot timpul să îmbunătățim și să diversificăm experiența pasagerilor care ne tranzitează Aeroportul. Această inițiativă este lăudabilă, mai ales că acum știm cu toții că trăim în secolul vitezei, în care lumea citește foarte mult online. Cred că revenim, prin acest proiect, la ceea ce eram obișnuiți înainte de dezvoltarea tehnologiei”, spune Marius Gîrdea, directorul Aeroportului Internațional de la Sibiu.
La eveniment au participat și reprezentanți ai autorităților județene, precum Christine – Manta Klemens, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, și Sebastian Doctoș, administratorul public al județului Sibiu, care au apreciat inițiativa Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.
Anca Vasilescu, managerul acestui proiect, spune că cele mai multe cărți provin de la EduCab.
„Campania este o idee care a prins viață prin intermediul și resursele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Compartimentul Metodic Comunicare Programe, unde și eu îmi desfășor activitatea, fiind un proiect în care cărțile alese pentru pasageri nu doar că ies din incinta bibliotecii publice, dar se ridică la înălțimi de peste 10.000 de metri și vor zbura cu peste 800 km pe oră. Ne bucurăm și le suntem recunoscători partenerilor principali ai proiectului”, a spus aceasta.
Potrivit dr. Silviu Borș, directorul BJ ASTRA, instituția pe care o conduce a luat legătura cu mai multe edituri interesate să se promoveze în cadrul acestui program. „Sunt edituri cu care am vorbit deja și care îmbrățișează această idee. Este o ocazie pentru ele de a-și face cunoscută producția editorială. Pentru noi este o reușită și din alt punct de vedere. În zilele acestea trebuie să ieși în stradă, să nu mai stai neapărat în clădirea în care ai cărțile, identificând grupuri relevante de posibili utilizatori”, a spus Silviu Borș.
Cărțile sunt disponibile în sala de așteptare din cadrul AIS și pot fi împrumutate pe timpul zborului sau chiar al întregii călătorii.
Volumele pot fi returnate la raftul „Cititor la Bord” sau la sediul BJ ASTRA din strada George Barițiu din Sibiu.
Când acest fapt nu este posibil, cărții îi rămâne statutul de ambasador al Bibliotecii publice sibiene într-o casă, într-o școală, într-un raft al unei biblioteci de pe un alt meridian, într-o altă colecție de carte, acolo unde este nevoie de ea. Conform inițiatorilor campaniei, proiectul este gândit pentru a elibera cititorul de stresul gestiunii și al returnării volumului la o anumită dată.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

PNL Sibiu nu face declarații de presă

PNL Sibiu a anunțat în această seară că „din cauza faptului ca se preconizează exit-poll-uri contradictorii, conducerea PNL va...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect