0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Călător prin România cu Alexandra Cristian. Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița

Cele mai citite

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este una dintre cele mai încântătoare zone din Romania, o regiune de o frumusețe răpitoare și cu un potențial turistic uriaș. Aici peisajele sunt desprinse din basme iar accesul destul de dificil păstrează acest loc încă sălbatic. Odată ajuns aici vei descoperi un cadru epic cu lacuri în culori hipnotizante, cascade spectaculoase, peșteri misterioase, pajiști, chei și păduri străbatute de râuri.


Parcul este situat în județul Caraș-Severin, în Munții Aninei și se întinde pe teritorile administrative ale orașelor Anina și Oravița. Aria naturală are o suprafață de 36758 ha și este străbătută de drumul național DN57B care leagă Oravița de satul Bozovici.
Cele mai importante atracții turistice din zona sunt: cascadele Văioaga, Beușnița, Bigăr și Susara, lacurile Ochiul Beiului și Dracului, peșterile Plopa, Ponor, Dubova, Lenuța, Sfânta Elena, Voinii.
Cum ajungi aici: Sibiu – Simeria – Hațeg – Caransebeș – Reșița – Oravița – Potoc (320 km). Drumul este asfaltat până la Podul Bei, iar de acolo se va intra pe un drum forestier accesibil cu mașina până la Păstrăvarie. Din acest punct traseul se continuă pe jos, gradul de dificultate al acestuia fiind redus.
Prețul accesului în parc, în timpul weekend-ului este 5 lei/persoană.
Am parcurs traseul Cascada Văioaga – Ochiul Beiului – Cascada Beușnița, durata acestuia fiind de aproximativ 4 ore, dus-întors.
De la intrarea în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, am mers cu mașina aproximativ 3 km pe Valea Beiului, până la Păstrăvarie. Înainte de a mă aventura pe potecile de munte, am petrecut câteva minute în fața Cascadei Văioaga. Așezată pe partea dreaptă a drumului, cascada este semnalizată printr-un indicator însa pentru a o vedea este necesar să cobori câțiva metri. Formată pe cursul râului Bei, cascada Văioaga este considerata ca fiind una dintre cele mai spectaculoase din Romania. Odată ajunsă în fața ei, am putut admira pe îndelete frumusețea peisajului, o scena de poveste conturată de căderea dramatică a vălului alb peste formațiunile calcaroase acoperite de verdeață. În acea liniște profundă, ropotele apei prăvalindu-se vijelioase peste stânci, sunt muzică pentru suflet.
De la Păstrăvarie, am pornit la pas pentru a descoperi frumusețile naturii de pe aceste meleaguri…am plecat în căutarea lacului verde din mijlocul pădurii. După aproximativ o jumătate de ora, am ajuns în fața unui loc magic. Ochiul Beiului este frumos în pozele de pe internet, dar în realitate este spectaculos. Locul pare ireal. Lacul are o adâncime de 3,6 m și un diametru de 15 m însă ceea ce îl face deosebit este culoarea acestuia care se schimbă în permanență.
De la Ochiul Beiului, mai sunt de parcurs încă 1,5 km în amonte, pentru a descoperi în mijlocul pădurii, Cascada Beușnița. Pentru a o găsi în toată splendoarea ei, este recomandat să ajungeți aici primăvara deoarece în zilele călduroase de vară, se poate întampla ca aceasta să sece. Vălul de apa cade peste stâncile acoperite de mușchi de la o înălțime de 15 m, iar frumusețea acesteia o face o atracție emblematică în zonă.
În parc am descoperit și cascada Bigăr, considerată cea mai frumoasă din România. Aceasta este amplasată în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe drumul național DN57B, în punctul pe unde trece Paralela de 45 de grade.
Cascada Bigăr este o ciupercă de 7 m, acoperită de mușchi și mângâiată de o pătura fină de apă.
alexandracristian.ro

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect