15.1 C
Sibiu
vineri, mai 3, 2024

Cifrele ediției de toamnă a Zilelor Culturale: 11 000 de participanți, 71 de manifestări, 32 de ore de spectacole folclorice

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Zilele Culturale desfășurate în Țara Oltului la finele săpătmânii trecute au marcat încheierea ediției din această toamnă. Timp de 5 săptămâni, Zilele Culturale au fost organizate pe rând, în fiecare din cele 5 zone etnofolclorice ale județului: Mărginimea Sibiului (30-31 august), Valea Hârtibaciului (6-7 septembrie), Valea Târnavelor (13-14 septembrie), Țara Secașelor (20-21 septembrie) și Țara Oltului (27-28 septembrie).
stand Rosia (c) AJTS
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, în cifre, ediția de toamnă 2014 a Zilelor Culturale ale Județului Sibiu, arată că au participat peste 11.000 de oameni la cele 71 de manifestări incluse în 10 zile de programe. Au fost 32 de ore de spectacole folclorice, 18 ore de spectacole și recitaluri de muzică clasică, corală și ușoară, 5 ore de proiecții de filme de scurt metraj și 2 evenimente de animație teatrală și teatru de păpuși. De asemenea, au avut loc 5 evenimente biblioatelier de scriere creativă și rostire cu tâlc a poveștilor unde, în 8 ore. În consecință, cele mai bune povești scrise de copii în edițiile de primăvară și toamnă vor fi editate în volumul al doilea al lucrării ”Spune-mi o poveste despre satul tău”. Ediția aceasta a mai însemnat 4 ore de mese rotunde și simpozioane, precum și 8 expoziții, iar la târgurile de produse tradiționale, au fost prezenți 90 de producători.
TS pe biciclete (c) AJTS
Asociația Județeană de Turism Sibiu a contorizat 700 de km parcurși de peste 100 de excursionişti, cu microbuzul, pe jos și pe biciclete, pentru a descoperi 22 de obiective turistice şi pentru a trăi 26 de experiențe autentice pe cele 5 itinerarii turistice tematice. 35 de operatori culturali şi turistici au fost implicaţi în programele de descoperire special concepute pentru a pune în valoare specificul fiecărei regiuni. Şi pentru ca experienţa pe itinerariile culturale să fie memorabilă, participanţii au fost provocaţi să dezlege enigme despre fiecare regiune, fiind recompensaţi cu premii oferite cu generozitate de partenerii asociaţiei de turism.
În fiecare duminică, Caravana Zilelor Culturale a asigurat legătura cu localităţile Tălmaciu, Roșia, Șoroștin, Șura Mare și Avrig pe a căror scenă s-au desfăşurat spectacole folclorice de excepţie, târguri de produse tradiţionale, stand de informare turistică şi animaţii pentru copii.
La organizarea evenimentelor din programul Zilele Culturale ale Județului Sibiu au participat Consiliul Județean, Asociația Județeană de Turism și instituții subrodonate Consiliului Județean: Centrul Județean al Creației Populare Tradiționale ”Cindrelul – Junii Sibiu”, Biblioteca Județeană Astra, Complexul Național Muzeal Astra, Filarmonica de Stat din Sibiu, Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” și Camera Agricolă a Județului Sibiu. Lor li se adaugă Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, Direcția pentru Cultură, primăriile și consiliile locale din localitățile partenere, dintre care 6 în calitate de organizatori principali.
VT axente sever (c) AJTS
Timp de 10 zile, de-a lungul a 5 week-end-uri, am fost cu toții părtași la promovarea valorilor tradiționale și a celor ale culturii contemporane. În paralel urmărim revitalizarea economică și turistică a tuturor zonelor și localităților județului, nu doar a celor deja consacrate. Mă bucur că acest proiect ambițios al Consiliului Județean are succes și numărul participanților este în creștere, ceea ce confirmă utilitatea și importanța Zilelor Culturale al Județului Sibiu în viața fiecărei comunități locale”, spune președintele Ioan Cindrea.
Zilele Culturale ale Județului Sibiu reprezintă un proiect prioritar al Consiliului Județean Sibiu, inclus în Strategia de dezvoltare a județului Sibiu și urmărește concentrarea acțiunilor culturale într-o anumită zonă etnogeografică a județului, într-un week-end, cu scopul de a revitaliza viața culturală din toate localitățile județului și de a promova turismul în cele 5 zone etnofolclorice. Conceptul de organizare prevede ca în patru ani fiecare localitate să fie gazdă pentru programele desfășurate în Zilele Culturale ale Județului Sibiu.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Mai multe posturi TV au fost eliminate din grila Digi

RCS&RDS a decis să elimine din grila de programe mai multe posturi TV, însă alte canale au fost introduse...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect