7.4 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Concertele Festivalului „SoNoRo”, transmise online și de la Sibiu

Cele mai citite

Începutul lunii noiembrie aduce la Sibiu evenimentele Festivalului „SoNoRo”, celebrată sub numele „Pasărea Măiastră”, o referire directă la simbolul manifestării, o pasăre care s-a reinventat de-a lungul timpului, reușind, și în acest an, să răzbată și să zboare din nou spre înălțimi, în pofida tuturor greutăților din prezent, după cum arată organizatorii.

Festivalul SoNoRo, aflat la cea de-a XV-a ediție, va avea două părți: va începe la Brașov, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, include un concert extraordinar la Castelul Cantacuzino din Bușteni, pe 1 noiembrie, și va continua la Sibiu pe 3 și 4 noiembrie, de la ora 19. Concertele din prima parte a festivalului vor fi transmise online, pe www.festival.sonoro.ro. Accesul va fi gratuit.
A doua parte a Festivalului va avea loc la București între 2 – 9 decembrie. În condițiile în care sălile de concerte se vor redeschide la începutul lunii decembrie, Festivalul „SoNoRo” va fi organizat în București cu public.
Ediția 2020 a Festivalului, dedicată lui Brâncuși și Beethoven
Festivalul „SoNoRo” – „Pasărea Măiastră” elogiază opera lui Brâncuși și anul Beethoven.
„Prin tema sa, Festivalul „SoNoRo” aduce anul acesta un elogiu operei lui Constantin Brâncuși. Sculptorul care cânta la fluier și care și-a construit singur o vioară a fost celebrat anul trecut în cadrul Festivalului Internațional „Europalia”, eveniment care a avut România ca țară invitată și a fost inaugurat printr-un concert extraordinar SoNoRo. Dintre evenimentele care vor celebra moștenirea marelui sculptor român, Festivalul SoNoRo, în parteneriat cu Galeria DADA, va oferi publicului o expoziție itinerantă cu fotografii și afișe originale ale lui Brâncuși, dar și proiecția unui film oferit de Docuart, care conține imagini din atelierul lui Brâncuși, prezentat anul trecut la Bozar, în cadrul „Europalia”. Precum Brâncuși a sculptat „Pasărea măiastră” în 29 de variante pentru a reda „esența zborului” într-o formă statică perfect echilibrată, ediția din acest an a Festivalului „SoNoRo” a trecut prin adaptări multiple ale programului, locurilor și artiștilor, pentru a obține cea mai sigură variantă pentru publicul meloman. „Eu am făcut piatra să cânte pentru Omenire. Sculpturile mele sunt chiar și pentru cei orbi. Ceea ce vă dăruiesc eu este bucurie curată”, mărturisea Brâncuși; în același mod, Festivalul „SoNoRo” își propune să ofere bucuria sunetului prin limbajul rafinat al muzicii de cameră, să deschidă sufletele și să atenueze anxietățile din această perioadă”, spun organizatorii.
Festivalul SoNoRo îl onorează și pe compozitorul Ludwig van Beethoven, de la nașterea căruia se împlinesc 250 de ani. Câteva capodopere beethoveniene vor răsuna pe parcursul întregului festival, în semn de reverență către geniul acestui compozitor și în parteneriat cu Ambasada Germaniei, țară care a preluat de curând președinția Uniunii Europene și în care s-a născut Beethoven.
„Artiștii trăiesc prin arta lor, iar un astfel de moment festiv – ediția a XV-a a festivalului nostru – va fi sărbătorit cum se cuvine în mediul online. Aproape totul s-a schimbat în viețile noastre din luna martie până în prezent și este necesar să dăm dovadă de flexibilitate și creativitate în regândirea activităților profesionale. Vom face totul ca să transmitem starea de grație pe care muzica de cameră o creează în spațiul vibrant dintre artist și spectator”, spune Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului „SoNoRo”.
Printre muzicienii invitați în cadrul Festivalului se numără Mihaela Martin (vioară), Nicolas Dautricourt (vioară), Alissa Margulis (vioară), Marc Bouchkov (vioară), Răzvan Popovici (violă), Tomoko Akasaka (violă), Vladimir Mendelssohn (violă), Frans Helmerson (violoncel), Justus Grimm (violoncel), Natalie Clein (violoncel), Diana Ketler (pian), José Gallardo (pian), Cristiana Mihart (pian), Janne Thomsen (flaut) și Pablo Barragan Fernandez (clarinet).
 


Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Apă-canal aniversează 130 de ani de distribuție centralizată

Apă Canal Sibiu celebrează, în aceste zile, 130 de ani de distribuție centralizată a apei, iar cu acest prilej...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect