3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Dansurile populare, meșteșugurile și gastronomia din județul Sibiu, dezvăluite online

Cele mai citite

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu provoacă utilizatorii de internet să pornească într-o călătorie online prin cântecele, obiceiurile, meșteșugurile, dansurile populare și gastronomia din județul Sibiu. Totul se întâmplă în cadrul proiectului „Tradiții pentru mâine”, derulat până la finalul acestui an, pe canalele de comunicare online ale instituției.

Fotografii în alb-negru, filme și texte explicative – toate sugestive pentru patrimoniul cultural imaterial al județului Sibiu vor fi valorificate în cadrul proiectului „Tradiții pentru mâine”, inițiat de CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu.


Culesul viilor de odinioară, colindatul și cetele de juni


Proiectul va fi axat, cu precădere, pe fapte de cultură tradițională specifice toamnei și iernii din zonele etnofolclorice ale județului – Mărginimea Sibiului, Țara Secașelor, Țara Oltului, Valea Hârtibaciului, Valea Târnavelor. Conform reprezentanților CJCPCT „Cindrelul – Junii Sibiului”, vor fi valorificate informații despre culesul viilor de odinioară, claca – practică obișnuită a muncilor câmpului, obiceiuri pastorale, postul Crăciunului, obiceiul cetelor de juni și al colindatului, practici legate de înnoirea anului, dar și detalii despre școala de altădată, obiceiurile de nuntă sau reflectarea roadelor pământului în ornamentica portului popular.
„Ne-am dorit să demarăm proiectul „Tradiții pentru mâine” în semn de respect și mulțumire pentru oamenii care păstrează obiceiurile din străbuni, pentru colaboratorii noștri din satele Sibiului care, de atâtea ori, ne-au primit în casele lor, ne-au împărtășit povești din vremuri de odinioară, au căutat pentru noi vechi fotografii, au deschis lăzile de zestre ori s-au așezat la războiul de țesut, pentru a face demonstrații de meșteșug. Și credem că toamna, anotimpul recoltelor, e cel mai potrivit pentru a ne bucura de roadele tradiției”, a spus Silvia Macrea, managerul CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.
Acest proiect se va derula pe canalele de comunicare online ale instituției: pagina de facebook Centrul Creaţiei Junii Sibiu, contul de instagram Centrul Creației Junii Sibiu și canalul de youtube Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului.
Acțiunile CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu sunt posibile cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Ilie Bolojan este noul președinte al PNL și anunță că partidul o va susține, “fără niciun fel de negociere”, pe Elena Lasconi

Ilie Bolojan este noul președinte interminar al PN și a anunțat că partidul o va susține, “fără niciun fel...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect