Ediția cu numărul 15 din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) a adus publicului peste 30 de producții cinematografice. Dintre acestea, două producții românești au devenit preferatele spectatorilor.
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a proiectat timp de patru zile peste 30 de producții cinematografice românești și internaționale, în cadrul ediției cu numărul 15. Odată cu încheierea festivalului, organizatorii au făcut un clasament al celor mai urmărite filme din cadrul acestuia.
Prezentate în premieră la Sibiu, două producții românești au înregistrat cel mai mare număr de spectatori. Este vorba despre ,,România Sălbatică” și ,,Tata mută munții”, iar în ceea ce-l privește pe primul, experții în domeniu spun că are toate șansele să ajungă un fenomen până la finalul anului. Chiar și în cadrul TIFF s-a solicitat redifuzarea acestuia datorită numărului mare de doritori.
În topul celor mai atractive filme proiectate în Piața Mică avem ,,Încă un rând” (r. Thomas Vinterberg), câștigătorul Premiului Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2021, ,,Dineu cu vecinii de sus” (r. Cesc Gay), o comedie spaniolă spumoasă în care relațiile de cuplu trec prin încercări nebănuite și ,,Anii noștri de glorie” (r. Gabrielle Muccino), un film italian cuceritor despre patru adolescenți idealiști și de nedespărțit. Câteva filme românești au putut să fie vizionate în cadrul TIFF în premieră. Producțiile care au avut premiera sunt ,,Întregalde”, ,,#dogpoopgirl”, ,,Complet necunoscuți” și ,,Berliner”.
În cadrul selecției EducaTIFF au rulat filme pentru copii și adolescenți. Printre acestea se numără animația fantasy ,,Nahuel și cartea magică” (r. German Acuna), ,,Mami / Petite Maman” (r. Céline Sciamma), o poveste cuceritoare nominalizată la Ursul de Aur de la Berlinale 2021 și ,,Blană bombă” (r. Claudiu Mitcu), un film-documentar despre parcursul muzical al celor patru băieți din trupa Blană Bombă.