Cei care vor să fie „Explorator(i) în muzeu” o pot face vizitând cea mai nouă expoziție din Sala Multimedia a Muzeului de Istorie Naturală, de pe strada Cetății. Aceasta va rămâne deschisă până în primăvara anului viitor.
Expoziția temporară „Explorator în muzeu” completează ariile curriculare școlare și întregește expoziția generală a Muzeului de Istorie Naturală, respectiv secțiunea dedicată biodiversității României.
„Prin intermediul exponatelor, grupate în funcție de habitatul lor, vizitatorii vor descoperi varietatea ecosistemelor naturale din țara noastră. Diversitatea habitatelor din România este unică în lume, cuprinzând ecosisteme terestre, subterane și acvatice cu o biodiversitate încă bine conservată. Această bogăție de specii se datorează interferenței pe teritoriul țării noastre a cinci tipuri de regiuni biogeografice. Doar în cadrul acestei expoziții temporare veți putea admira, într-un singur loc, plante și animale endemice României, fauna unică a Mării Negre și fosile care reconstituie habitate dispărute de milioane de ani din România”, spun curatorii expoziției, dr. Ghizela Vonica, Ana-Maria Păpureanu, dr. Nicolae Trif și Iulia-Maria Muntean.
Piesele expuse fac parte din colecția Societății Ardelene de Științele Naturii din Sibiu, societate care, acum 125 de ani, a inaugurat Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu.
Expoziția rămâne deschisă până în aprilie 2021.