Șase ateliere de dans popular și un spectacol folcloric se numără printre evenimentele din acest sfârșit de săptămână, în Muzeul din Dumbrava Sibiului. Acestea fac parte din agenda Festivalului „Cântecele Munților”, organizat de CJCPCT „Cindrelul – Junii Sibiului”.
Evenimentele vor debuta joi, 30 iulie, la ora 16, cu un atelier de dansuri tradiționale din Mărginimea Sibiului, la Gospodăria – atelier de confecționat straie din Tilișca. Totodată, la aceeași oră, va începe și atelierul de dansuri tradiționale din Moldova, la Gospodăria – atelier de olari din Marginea, județul Suceava.
Ora 17 va veni cu alte două ateliere, respectiv cel de dansuri tradiționale din Bihor şi Ţara Moţilor, la Gospodăria de vărar, Dragu-Brad, judeţul Hunedoara, și cel de dansuri tradiționale din Oltenia, la Duplex de gospodării –atelier de olari, Găleşoaia, judeţul Gorj.
O oră mai târziu, vot avea loc o prezentare și degustare de vinuri, însoțite de un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” și soliștii: Nicu Mâță, Stana Stepanescu, Bojidar Ciobotin, Robert Târnăveanu, Andreea Haisan, Alexandru Brădățan, Alina Bîcă, Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru. Conducerea muzicală îi aparține lui Gabriel Popescu, iar asistentul coregraf este Alesea Sas. Coregrafii spectacolului sunt Theodor Vasilescu şi Silvia Macrea.
Sâmbătă, 1 august, ziua începe la ora 11 cu un spectacol folcloric la Târgul de Țară, susținut de Ansamblul de Jocuri „Kazacioc”, Călin Brăteanu și Taraful „Obcina”, dar și de Ansamblul Folcloric „Plaiurile Pojorâtei”. La ora 12.30, vor continua ateliere de dans, de această dată originare din Bucovina, la Gospodăria-atelier de olari din Marginea, judeţul Suceava.
Ultima zi a weekendului va aduce la ora 11 un atelier de dansuri tradiționale dobrogene, la Gospodăria de pescari cu moară de vânt, Mahmudia, judeţul Tulcea.
Accesul la atelierele de dans se face pe bază de programare telefonică, la numărul 0745/ 588003, în limita a 20 persoane, iar accesul la spectacolele de la Târgul de Țară se face în limita a 200 de persoane.
Conform organizatorilor, Festivalul „Cântecele Munților” se desfășoară cu avizul DSP Sibiu, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.