În această vară, numeroase evenimente culturale ce adunau, în alți ani, mulți spectatori, s-au mutat în mediul online. Weekendul trecut, de pildă, la Rășinari, s-a desfășurat cea de-a XVII-a ediție a Festivalului „Brânzei și al Țuicii”, de care iubitorii de tradiție s-au putut bucura doar în mediul virtual.
„Manifestarea a avut loc în ultima săptămână din luna august, respectiv duminică 30 august, online, din cauza condiţilor deosebite din pandemie. Au fost preparate următoarele reţete la pensiunile din Rășinari şi de pe Valea Ștezii, folosind produse de la producătorii locali: platou cu brânzeturi (degustare), grătar de oaie cu mămăligă și mujdei de usturoi, plăcintă cu urdă (verzar), pastramă de oaie cu mămăligă la grătar, tochitură ardelenească cu ochi, mămăligă și telemea, bulz cu brânză de oaie, tocăniță de miel la ceaun, cremă de urdă cu leuștean și mere caramelizate, balmoş şi cotlet de oaie la cuptor cu ciuperci de pădure hribi traşi la tigaie în unt, ceapă şi usturoi, plăcintă cu brânză de vaci”, a explicat Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari.
Reţetele filmate au fost intercalate cu momente artistice din filmările de la ediția anterioară a Festivalului desfăşurat pe Valea Ştezii.