4.1 C
Sibiu
vineri, noiembrie 29, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Invitați din mai multe tări, la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”

Cele mai citite

Grupuri din Mexic, Bulgaria, Republica Moldova și China vor iniția ateliere speciale în cadrul celei de-a XXIII-a ediție a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”, care se va desfășura în perioada 25 – 29 iulie în Muzeul ASTRA. Concursul va avea la start peste 260 de elevi din 33 județe din România.
În perioada 25 – 29 iulie, elevii au intrare gratuită în Muzeul ASTRA.
„Vă invităm săptămâna aceasta într-o incursiune în lumea satului prin intermediul meșteșugurilor tradiționale și al copiilor, care învață nu nu numai să practice un meșteșug, ci, într-o formă sau alta, învață să trăiască după regulile meșteșugarilor și după ritmul unui sat tradițional”, a spus Elena Găvan, muzeograf al Muzeului ASTRA, în cadrul unei conferințe de presă.
În agenda Olimpiadei se înscriu workshopuri interactive, precum „Arta confecționării figurinelor alebrijes în tehnica de papier mâché”, susținut de artiști din Mexic, „Arta împletitului”, susținut de elevi din Bulgaria, „Arta decupării hârtiei, caligrafie chinezească și confecționat măști de operă”, susținut de reprezentanții Institutului „Confucius” din cadrul ULBS, „Arta prelucrării lemnului”, susținut de Andrei Buda din Deva, „Învățăm să împletim Tricolor”, susținut de Ioana Pușcaș din Avrig, „Braid Trends”, codițe împletite cu Mădălina Panduru.
În weekend, vor avea loc și spectacole folclorice, susținute de Orchestra de Tineret din Drente, Olanda, și Palatul Copiilor Sibiu.
Elevii înscrişi în concurs vor participa la diferite secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, dantelă cu ciocănele, dantelă cu suveica, împletit, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, sculptat icoane de vatră, xilogravură, pirogravură, metaloplastie, prelucarea cornului, prelucrarea metalului, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, ceramică figurativă, modelat ceramică, olărit, confecționat măști.
La final, cei mai buni dintre ei vor fi răsplătiți cu premii în valoare de peste 22.000 de lei.
Olimpiada este cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 75.000 lei. Evenimentul se desfășoară în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural.
 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Pericol extrem de Valea Oltului. Cad stânci de pe versanți, un TIR a fost lovit

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în urma căderii unor stânci de pe versant pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect