11.2 C
Sibiu
duminică, mai 19, 2024

Muzeul Național Brukenthal celebrează 202 ani de existență

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Muzeul Național Brukenthal aniversează în fiecare an, pe 25 februarie, data la care a fost deschis oficial, în 1817, anul acesta împlinindu-se 202 ani de activitate a acestei instituții culturale. 
Inaugurarea Muzeului Național Brukenthal a avut loc în 25 februarie 1817, fiind deschis în palatul cu același nume, construit de baronul Samuel von Bruckental, între anii 1778 –1788. Edificiul a fost ridicat pentru a servi drept reşedinţă oficială a baronului şi sediu al colecţiilor sale. Muzeul porpriu-zis este considerat cel mai vechi din România și una dintre primele instituții de acest gen din Europa. Adăpostește importante colecţii aflate într-un vast complex muzeal naţional alcătuit din Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istoria Farmaciei şi Muzeul de Arme şi Trofee de Vânătoare.
„Muzeul Național Brukenthal, așa cum și-a dorit fondatorul acestuia, Samuel von Brukenthal are o paletă largă de expoziții și de piese, care acoperă o mare parte din cee ace înseamnă astăzi expoziție muzeistică. Avem o galerie de artă europeană, de artă românească, biblioteca care numără peste 20.000 de volume, o colecție impresionantă a Muzeului de Istorie, având un spațiu extraordinar de tezaur și artă religioasă. De asemenea, trebuie menționată colecția de farmacie, întrucât la Sibiu a fost înfințată prima Farmacie din țară. Avem Muzeul de Istorie Naturală care adăpostește o parte din colecția Baronului Samuel von Brukenthal, colecția s-a îmbunătățit în ceea ce privește mineralele, păsările sau alte animale. ”, a declarat Alexandru Chituță, șeful Secției Educație, Marketing, Comunicare și Secretariat.
2019 este anul în care Sibiul este implicat în numeroase evenimente atât politice, cât și gastronomice. Printre altele, Muzeul Național Brukenthal va fi gazda unor proiecte speciale în cadrul Summitului Uniunii Europene.
„Sibiul este gazda Summitului Uniunii Europene, iar cu această ocazie avem o activitate expozițională bogată în ceea ce privește arta europeană, dar și arta românească prin intermediul căreia vrem să le arătăm patrimoniul nostrum românesc. Vom organiza diferite evenimente. În ceea ce privește Sibiu Regiune Gastronomică Europeană trebuie să amintim că  în urmă cu doi ani de zile, Muzeul Național Brukenthal a găzduit evenimentul prin care s-a conferit Sibiului acest titlu. De asemenea, tot instituția noastră a găzduit în avanpremieră, Muzeul Cămărilor Românești, primul eveniment dedicat gastronomiei.”,  a precizat Alexandru Chituță, șeful Secției Educație, Marketing, Comunicare și Secretariat.
Orarul de vizitare al muzeului este de miercuri până duminică, între orele 9 – 17. Ultimul bilet poate fi cumpărat la ora 16.15, la Palatul Brukenthal  și Muzeul de Istorie, respectiv la ora 16.30 la Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Vânătoare și Muzeul de Artă Contemporană. Prețul unui bilet unic este de 45 lei, dar acesta variază în funcție de expozițiile vizitate.


Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Cutremur produs sâmbătă seara în România

Un cutremur cu magnitudinea 2,9 s-a produs sâmbătă seara în România, la ora 20:20, anunță Institutul pentru Fizica Pământului.Seismul...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect