15.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 18, 2025

Răzvan Pop, ghid pentru obiectivele turistice din Sibiu

Cele mai citite

Turiştii, dar şi sibienii care doresc să îşi cunoască mai bine oraşul, au ocazia sâmbătă, de la orele 11.00, respectiv 13.00, să viziteze gratuit locuri mai puţin cunoscute ale fostei Capitale Culturale Europene, dar cu profundă semnificaţie istorică, ghid fiind chiar directorul Direcţiei pentru Cultură, istoricul Răzvan Pop.

 Punctul de plecare va fi fosta Cazarmă 90, prima din Sibiu, de a cărei istorie se leagă numele Mariei Tereza, construcţie dărâmată de comunişti, pentru ca ulterior aici să fie amenajată principala parcare din zona istorică a oraşului.

”Ne-am propus să le arătăm altceva decât zona istorică a oraşului, cu Piaţa Mare, pentru că asta o vede oricum dacă turistul vine în Sibiu. Vreau să-i duc pe cei interesaţi în Parcul ASTRA, care este unul din puţinele frumoase exemple din ţară în care o fostă fortificaţie a fost transformată într-un parc, pentru că străzile care flanchează parcul, protejau zidurile cetăţii. Au ocazia să vadă şi Cartierul Iosefin printre altele, dar şi clădirea Rectoratului Universităţii ”Lucian Blaga”, fost sediu al Securităţii”, a precizat marţi, pentru AGERPRES, istoricul Răzvan Pop, directorul Direcţiei pentru Cultură Sibiu.

Aceste două tururi ghidate urmăresc vizitarea unor obiective în Sibiu legate de dezvoltarea urbană durabilă, dar şi descoperirea unor zone importante din oraş, însă mai puţin cunoscute. 

De joi şi până vineri, în oraş va avea loc Conferinţa internaţională Sibiu Smart City. În timp ce lucrările de specialitate se vor desfăşura la Teatrul Gong, sibienii sunt invitaţi la Pavilionul ce a fost amplasat în Piaţa Mare, pentru discuţii libere pe tema Sibiu Smart. Pavilionul va fi deschis publicului intre 12 si 22 septembrie, iar sibienii îşi pot exprima părerile referitoare la la dezvoltarea pe care şi-o doresc pentru oraşul lor, cu privire la subiecte de actualitate precum urbanismul, economia, cultura şi brandingul, turismul şi sportul şi nu în ultimul rând energia, mediul şi transportul. 

Ca program de desfăşurare al activităţilor zilnice, sibienii sunt aşteptaţi pana in 22 septembrie între orele 16:00 şi 18:00 la discuţii cu reprezentanţi ai Fundaţiei Heritas, în afara zilelor când vor fi organizate evenimente de către alţi parteneri ai proiectului. 

 

Astfel, în această săptămână, Asociaţia AIOS va desfăşura două activităţi pentru copii – în data de 18 septembrie de la ora 12:00 va avea loc atelierul ‘Oraşul copiilor’ cu teme istorice despre oraş, iar în data de 20 septembrie, de la ora 12:00, Oraşul copiilor – ateliere de desen. Cei mici sunt aşteptaţi şi sâmbătă, în data de 21 septembrie între orele 11:00 şi 14:00 de către arhitecţii de la echipa ‘De-a Arhitectura’ din Sibiu, la jocuri creative pentru dezvoltarea de abilităţi specifice de amenajare a unui spaţiu imaginat al Sibiului, în cadrul unui atelier vesel şi colorat. 

Vineri şi sâmbătă, cu începere de la orele 21:30 se vor organiza şi două seri de film urban, în Piaţa Huet vor fi scurte proiecţii pe teme urbane. Scurtmetrajele prind viaţă cu sprijinul celor de la ‘Oricum’ Creativity Sells.

 

 

Publicitate
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu puternic la o anexă. UPDATE/ Zeci de păsări au ars, anexa a fost distrusă

UPDATE: Incendiul a fost lichidat. Din nefericire, anexa gospodărească cu o suprafață totală de 90 de metri pătrați, în...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect