-1.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Pomana porcului, șorici și colinde, în weekend, în Muzeul din Dumbrava Sibiului

Cele mai citite

Acest sfârșit de săptămână vine, în Muzeul ASTRA, cu tradiții românești. Vizitatorii vor fi răsfățați cu pomana porcului și cu un program artistic românesc.
În acest weekend, sibienii și turiștii sunt așteptați în Muzeul din Dumbrava Sibiului, acolo unde instituția a pregătit două evenimente. Este vorba despre Târgul de Țară la Ignat și „Tradiții din Iarna ASTRA”, ce se vor desfășura atât sâmbătă, 14 decembrie, cât și duminică, 15 decembrie.
Evenimentele vor cuprinde demonstrații culinare, începând cu ora 10, dar și concerte de colinde. Astfel, în prima zi a manifestărilor, la Târgul de Țară, de la ora 12, vor evolua Colindătorii din Ieud, Corul Bisericii Ortodoxe din Lupșa, Ansamblul vocal instrumental „Țarina”, Grupul Folcloric „Doruri sibiene”, Daniela Carmen Popa și Petra Acker & The Band.
Duminică, de la aceeași oră, pe scena amplasată în zona Târgului de Țară vor fi Colindătorii din Ieud, Ansamblul vocal instrumental „Țarina”, Daniela Carmen Popa, Dominique Simionescu, Anca Mărginean, Grupul de Muzică Tradițională Românească JUNII, Doinița Sâmbotin, Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu, împreună cu Formația „Crai Nou”.
Invitație la degustare
În acest sfârșit de săptămână, vizitatorii Muzeului ASTRA vor mânca și pomana porcului.
„La Târgul de Țară la Ignat se vor sacrifica patru porci din rasa Bazna și una tradițională, românească. Aceștia cântăresc între 160 și 180 de kilograme, iar în cele două zile de eveniment se vor pregăti în jur de 200 de porții de pomana porcului, dar și preparate emblematice pentru masa de Crăciun, cum sunt cârnații, caltaboșul, jumările, toba și nelipsitul șorici proaspăt. Vizitatorii vor fi invitați să deguste din aceste preparate realizate în cadrul atelierelor gastronomice organizate la Târgul de țară din Muzeul ASTRA. Aici se vor ilustra toți pașii tradiționali ai Ignatului la români, adică de la pârlitul cu paie al porcului până la prepararea bucatelor tradiționale de sărbători. Scopul celor două programe este acela de a facilita vizitatorilor o intrare adecvată în perioada sărbătorilor de iarnă, trezindu-le amintirile și gusturile copilăriei sau oferind experiențe noi celor mici care vor putea simți atmosfera din satul de altădată cu tradiții, obiceiuri, colinde, dar și cu bucatele tradiționale de sărbători”, a explicat dr.George Tomegea, șef Secție Arheologie, Etno-Arheologie și Arheologie Experimentală a Muzeului ASTRA.
 
 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect