Copiii sunt așteptați joi, 29 septembrie, la Teatrul „Gong” pentru a descoperi povestea unui peștișor colorat. Instituția teatrală va prezenta, de la ora 18, spectacolul „Kunterbunt”, o adaptare după Marcus Pfister de Ana Crăciun-Lambru, traducere de Ciprian Marinesu și Frank Weigand, în regia Anei Crăciun-Lambru.
Spectacolul „Kunterbunt” regizat de Ana Crăciun-Lambru spune povestea unui peștișor colorat care, din cauza comportamentului său, își pierde toți prietenii. Astfel, este nevoit să pornească într-o călătorie plină de aventură pentru a-și recâștiga prietenii. Aventura lui este presărată de întâlniri cu pești multicolori, rechini răutăcioși și crabi care știu karate, dar cea mai importantă întâlnire este cea cu Marea Înțeleaptă a apelor, caracatița Ventusa.
Scenografia spectacolului este semnată de o echipă de profesioniști atenți la detalii, Maria Mandea și Ana Crăciun-Lambru, care au creat păpușile, iar de decor și costume s-au ocupat Alexandra Budianu, Elena Iorga și Paul Budan. Toți au creat o lume subacvatică interactivă și plină de farmec, iar întregul concept a fost completat de muzica lui Marius Popa și de jocul actoricesc al celor două actrițe Angela Paskuy și Claudia Stühler, care împart scena Teatrului „Gong” de peste două decenii.
„Am adaptat micuța poveste a Peștelui Curcubeu de Marcus Pfister într-o aventură în toată regula, plină de culoare și personaje haioase, dar mai ales, plină de învățăminte, atât pentru copii, cât și pentru părinții lor. Micuțul Kunterbunt, peștisorul cu solzi strălucitori, care e absorbit complet de imaginea sa și nu e dispus să renunțe la nimic, nici măcar la un solz pentru a avea prieteni, are parte de o călătorie inițiatică presărată cu peripeții și momente de înțelegere. La finalul călătoriei cu ajutorul Marii Înțelepte a Oceanului, el descoperă ce înseamnă cu adevărat fericirea. Păpușile și set-designul spectacolului – o carte pop-up de 1mx1m, realizată în premieră într-un spectacol românesc – au fost create de o echipă talentată și extrem de atentă la detalii, scenografi, ilustratori și păpușari. Construcția elementelor a implicat o muncă imensă de cercetare a materialelor și a tehnicilor de construcție. Sperăm ca prin acest spectacol să pornim o serie de proiecte ce implică cercetare și inovație în domeniul teatrului de păpuși”, spune Ana Crăciun-Lambru.
Spectacolul are o durată de 50 de minute, iar prețul unui bilet flexibil este 12 lei. Bilete se găsesc și online, AICI.