0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Rășinărenii petrec în weekend alături de „Călușeri” și Ozana Barabancea

Cele mai citite

Rășinărenii vor petrece, în weekend, alături de fiii satului. Sărbătoarea va avea loc în perioada 20 – 21 iulie.
Evenimentul, organizat de Primăria comunei Rășinari, în colaborare cu Asociația „Turismul Sibian”, Asociația „Fiii Satului” și Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari, se derulează în cadrul proiectului „Promovarea patrimoniului cultural 2019”.
Sărbătoarea „Fiii Satului” va începe sâmbătă, la ora 9, cu slujba religioasă și Hramul la Biserica „Sfântul Ilie” din Rășinari.
La ora 14.45, va avea loc primirea fiilor satului și a oaspeților în centrul comunei, urmând ca de la ora 15 să se desfășoare conferința „Rășinari – străveche vatră de cultură și civilizație românească”, în Primăria Rășinari, și prezentarea cărții „Troițele Rășinariului”. Totodată, se va derula evenimentul „EDEN- Scheii Brașovului, Horezu și Dealurile Târnavelor”, în aceeași locație.
Spectatorii vor putea vedea și o nuntă ciobănească pe ulițele Rășinariului, iar de la ora 17 vor putea admira parada portului popular, alături de călăreţii din comuna Răşinari și ansambluri folclorice.
Programul va continua cu deschiderea oficială a manifestărilor pe scena din centrul comunei Rășinari și cu spectacole oferite de Mariana Deac, Ansamblul ,,Călușerii” Rășinari şi Corul reunit al rășinărenilor, Anamaria Grebenea şi Ileana Chirca , Ansamblurile folclorice de la Domnești de Argeș și Rîu Sadului și de solistul Traian Jurchelea.
Cei prezenți la eveniment vor putea vizita și târgul de produse tradiționale și articole meșteșugărești, deschis sâmbătă între orele 17-19.
Nici cei mici nu vor fi neglijați, în weekend, la Rășinari, pentru ei organizatorii pregătind ateliere la război de țesut, cu pictură pe sticlă, lemn sau de dansuri populare, între orele 17-18.
Cei interesați să cunoască comuna vor putea participa, apoi, la o vizită ghidată prin Rășinari, în cadrul căreia vor putea cunoaște Casa Episcopală, Biserica Veche, Mausoleul „Andrei Șaguna”, Casa „Emil Cioran”, Casa Memorială „Octavian Goga”, Muzeul Etnografic Rășinari și expozițiile de pictură pe sticlă în Biserica Veche și de pictură în Muzeul Etnografic.
Târg de produse tradiționale, spectacole și ateliere pentru copii și duminică
Sărbătoarea fiilor satului va continua duminică, de la ora 9, cu o slujbă religioasă în Biserica „Sf. Paraschiva, Sf. Ilie şi Sf. Treime”. La ora 11, se va desfășura slujba de pomenire pentru înaintași și vor fi depuse de coroane de flori la Monumentul Eroilor.
În intervalul orar 14 – 17, se vor derula un târg de produse tradiționale și articole meșteșugărești, dar și demonstrații gastronomice realizate de Alin Barabancea.
Va urma un spectacol cultural-artistic, susținut de Ansamblul „Călușerii” Rășinari, iar apoi pe scenă vor evolua Ileana Popa, George Bogdan, Vlad Bozdoghina, Florentina Lende, Valentina și Veniamin Fogoroș, Rareș Tătoiu și Maria Irimia, Ansamblul de la Vaideeni, solista Victoria Meitescu, Ozana Barabancea și fiul său, Luminița Maria Dejan, Formația de călușeri Răşinari și Lele Crăciunescu cu formația.
Duminică vor continua și târgul de produse tradiționale, atelierele pentru prichindei și tururile ghidate prin comună.
Sărbătoarea se va încheia la ora 21.30 cu un foc de artificii.
 
 
FOTO: Primaria Comunei Rasinari, Facebook

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect