15.2 C
Sibiu
miercuri, iulie 3, 2024

„Sărbătoarea Recoltei” revine în Muzeul din Dumbrava Sibiului

Publicitate

Cele mai citite

„Sărbătoarea Recoltei” revine în acest sfârșit de săptămână în Muzeul Satului. La Târgul de Țară, duminică, între orele 10 – 16,vizitatorii vor avea ocazia să deguste din preparate tradiționale românești, pregătite în aer liber, cu ustensile arhaice, într-un atelier gastronomic marca Muzeul ASTRA. Astfel, se va reliefa, practic, modul prin care erau conservate legumele și fructele în satul românesc de demult.
„Vom prepara și apoi vom servi zacuscă, magiun din prune, mere sau pere. De asemenea, preparatele calde vor pune și ele în valoare bogăția de legume din timpul toamnei: ciorbă de ardei umplut și varză călită servită împreună cu friptură. Producătorii de la Târgul de Țară vor oferi spre vânzare atât legume și fructe proaspete, cât și conserve gata preparate. De asemenea, vor îmbia publicul cu: dulcețuri și siropuri, must de mere, ceaiuri, produse lactate, prăjituri și plăcinte, dar și produse apicole, zacuscă și multe alte delicatese.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA.
De asemenea, într-un atelier meșteșugăresc, un meșter rudar va prelucra lemnul în diverse unelte utile în gospodărie.
Nu în ultimul rând, la „Sărbătoarea Recoltei”, un program derulat în cadrul proiectului „Târgul de Țară”, va mai avea loc și un atelier pentru copii, în care cei mici vor învăța cum să recunoască diferite tipuri de grăunțe, le vor măcina și le vor da prin sită, pregătind făină numai bună pentru bucătărit dar și pentru hrana animalelor.

Publicitate

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

„Anii Drumeției” ne arată cum am ajuns să datorăm liliecilor tabletele de ciocolată și delicioasa tequila!

Sâmbătă, 6 iunie, se anunță o zi extrem de interesantă pentru cei care doresc să afle mai multe despre...

Publicitate

Cele mai citite

„Sărbătoarea Recoltei” revine în acest sfârșit de săptămână în Muzeul Satului. La Târgul de Țară, duminică, între orele 10 – 16,vizitatorii vor avea ocazia să deguste din preparate tradiționale românești, pregătite în aer liber, cu ustensile arhaice, într-un atelier gastronomic marca Muzeul ASTRA. Astfel, se va reliefa, practic, modul prin care erau conservate legumele și fructele în satul românesc de demult.
„Vom prepara și apoi vom servi zacuscă, magiun din prune, mere sau pere. De asemenea, preparatele calde vor pune și ele în valoare bogăția de legume din timpul toamnei: ciorbă de ardei umplut și varză călită servită împreună cu friptură. Producătorii de la Târgul de Țară vor oferi spre vânzare atât legume și fructe proaspete, cât și conserve gata preparate. De asemenea, vor îmbia publicul cu: dulcețuri și siropuri, must de mere, ceaiuri, produse lactate, prăjituri și plăcinte, dar și produse apicole, zacuscă și multe alte delicatese.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA.
De asemenea, într-un atelier meșteșugăresc, un meșter rudar va prelucra lemnul în diverse unelte utile în gospodărie.
Nu în ultimul rând, la „Sărbătoarea Recoltei”, un program derulat în cadrul proiectului „Târgul de Țară”, va mai avea loc și un atelier pentru copii, în care cei mici vor învăța cum să recunoască diferite tipuri de grăunțe, le vor măcina și le vor da prin sită, pregătind făină numai bună pentru bucătărit dar și pentru hrana animalelor.

Publicitate

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

„Anii Drumeției” ne arată cum am ajuns să datorăm liliecilor tabletele de ciocolată și delicioasa tequila!

Sâmbătă, 6 iunie, se anunță o zi extrem de interesantă pentru cei care doresc să afle mai multe despre...

Știri pe același subiect