0.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

TNRS, în turneu cu „Felii”, la Shanghai

Cele mai citite

Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu pleacă în turneu, la Shanghai. Instituția sibiană va susține în cadrul China Shanghai International Arts Festival două reprezentații ale spectacolului „Felii”. Evenimentele vor avea loc joi și vineri, pe 24 și 25 octombrie.
„Spectacolul „Felii”, semnat de Lia Bugnar, reprezintă o experiență halucinantă, compunând, cu o versatilitate incredibilă, o partitură amplă de emoții și individualități ce sondează scenarii variate ale raporturilor interumane, într-o poveste universală despre fragilitatea și forța femeii”, spun reprezentanții TNRS.
Pentru performanța din one-woman show-ul „Felii”, Ofelia Popii a primit în anul 2011 Premiul UNITER. Spectacolul va fi prezentat pentru prima dată în China, în cadrul China Shanghai International Arts Festival.
„Felii e o înlănțuire de povești, o intersectare de destine, care gravitează toate în jurul unui bărbat cu a cărui moarte începe piesa. Felii, adică mai puțin decât bucăți și mai mult decât firimituri. Nu trebuie să mănânci tot cozonacul ca să-ți dai seama cum a ieșit. O felie e exact cât îți trebuie, să-ți faci pofta, dar să nu te saturi. Felii de viață, felii de iubire, felii de criză, felii de tristețe, felii hilare, felii. Și când cameleonul Ofelia Popii se dezlănțuie între atâtea felii, spectacolul poate, pe bună dreptate, să se numească Ofelii. Nici că putea această piesa a mea să aibă un destin mai norocos”, mărturisește Lia Bugnar.
Reprezentațiile din China ale spectacolului „Felii” vor avea loc joi, 24 octombrie, și vineri, 25 octombrie, de la ora 19.30, pe scena Shanghai Theatre Academy STA – Experimental Theatre. Tot vineri, 25 octombrie, Ofelia Popii va susține pe scena aceluiași teatru un workshop pentru artiștii invitați la festival. Turneul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu în China, parte din parteneriatul strategic cu China Shanghai International Arts Festival, este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român.
Ofelia Popii se bucură de un portofoliu impresionant care cuprinde un Premiu „Harold Angel” la Festivalul Internațional de la Edinburgh 2010 (pentru rolul Mefisto din spectacolul „Faust”), fiind și singura actriță din România laureată a prestigiosului premiu, Marele premiu al Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, 2016 (pentru one-woman show-ul „Felii”) și trei Premii UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal (în 2008, pentru memorabilul rol Mefisto din spectacolul „Faust” semnat de Silviu Purcărete; în 2011, pentru performanța din one-woman show-ul „Felii”, în regia Liei Bugnar, în 2019, pentru rolurile Seigen și Shinnobu Sota din spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete). Acestora li se adaugă nominalizările la Premiul UNITER 2013 pentru Cea mai bună actriță în rol secundar (pentru spectacolul „Platonov”, în regia lui Alexandru Dabija) și în 2010, pentru rolul Bess din spectacolul „Breaking the waves” sau „Viața binecuvântată a lui Bess”, în regia lui Radu Nica.
În plus, Ofelia Popii a făcut parte cu succes și din distribuția mai multor lungmetraje, precum „Undeva la Palilula” (în regia lui Silviu Purcărete), „Portrete în pădure” (în regia lui Dinu Tănase), „Vara s-a sfârșit” (în regia lui Radu Potcoavă), „Moon Hotel Kabul” (în regia Ancăi Damian) ori filmul din 2012 al lui Andrei Gruzsniczki, „Quod erat demonstrandum”, care i-a adus un Premiu GOPO pentru Cea mai bună actriță în rol principal, în 2015.
În calitate de actriță a TNRS, numele Ofeliei Popii ocupă capul de afiș al multor spectacole importante, ce acoperă o paletă diversă de stiluri interpretative, care au consacrat-o pe tânăra actriță drept una dintre cele mai versatile apariții scenice ale momentului: „Faust”, „Lulu”, „Metamorfoze”, „Oidip”, „D’ale Carnavalului”, „Călătoriile lui Gulliver” ori „Povestea prințesei deocheate” (regia Silviu Purcărete), „Lecția” (regia Mihai Măniuțiu), „Balul”, „Hamlet” ori „Breaking the waves” sau „Viața binecuvântată a lui Bess” (regia Radu Nica), „Felii” (regia Lia Bugnar), „Ultima și a tinereții” (regia Yuri Kordonsky), „Nathan înțeleptul” (regia Armin Petras), „Solitaritate”, „Oameni obișnuiți” ori „Vorbiți tăcere?” (create de Gianina Cărbunariu), „Hedda Gabler” (regia Botond Nagy) etc. În prezent, pe lângă activitatea de actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Ofelia Popii este și cadru didactic al Departamentului de Artă Teatrală, din cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
Informații pe larg despre spectacolele și evenimentele TNRS sunt disponibile pe site-ul oficial al Teatrului, www.tnrs.ro/program.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect