Din cauza coronavirusului, Muzeul Național „Brukenthal” din Sibiu nu va putea organiza, așa cum a făcut în alți ani, o prezentare culinară cu public, în cadrul proiectului „Brukenthal Contemporan: culoare și gust”.
Potrivit conducerii MNB, instituția s-a adaptat noilor vremuri, așa că a gândit, alături de parteneri, „meniul colorat la pachet”. Acesta conține o gustare alcătuită din gazpacho de căpșuni, emulsie de mentă și crocant de burduf și o alta alcătuită din salată de frunze din gradină, brunoise de castraveți dulci-acrișori, păstrăv afumat, frunze de muștar și pudră de soc. Unul dintre felurile de bază este alcătuit din biscuit fraged cu brânză maturată, conopidă și ardei, altul din gris cu lapte, gălbiori, frișcă și polen crud, iar al treilea conține tartare de vită, maioneză de praz, capere și ceapă murată, chips din pâine cu maia. Pentru capitolul „Desert”, Muzeul a pregătit papanași cu cireșe și crumble de fructe de pădure și sos de crețușcă.
De asemenea, Muzeul Național „Brukenthal” desfășoară, în perioada 11- 14 iunie, un concurs prin care publicul este invitat să distribuie postarea actuală a concursului de pe Facebook a proiectului „Brukenthal Contemporan: culoare și gust”.
„Cei care doresc să ni se alăture se pot înscrie la adresa de email [email protected] cu nume, prenume și număr de telefon. 40 dintre prietenii noștri care se vor remarca prin creativitatea și impactul promovării vor fi anunțați pe lista câștigătorilor în data de 15 iunie. Premiile constau într-un meniu plin de culoare și gust, alături de catalogul proiectului”, a explicat Alexandru Chituță, șeful Secției de Marketing din cadrul Muzeului Național „Brukenthal”.