350 de kilograme de tocană de diferite feluri, 50 de kilograme de gulyaș, 100 de kilograme de mămăligă, 50 de kilograme de cârnați tradiționali și 50 de kilograme de varză. Acestea sunt doar câteva dintre cifrele evenimentului „Bun gust și diplomație” ce a avut loc, duminică, în Muzeul din Dumbrava Sibiului.
Zece echipe formate din angajați ai companiilor locale, dar și dela Școala de catering și turism din stațiunea Vrnjačka Banja , Districtul Raška, Serbia, au gătit, în ultima zi a săptămânii, pentru vizitatorii Muzeului ASTRA.
„Bun gust și diplomație” s-a aflat la cea de-a doua ediție, fiind organizat de Asociația „Sibiu 1191”, în parteneriat cu Muzeul ASTRA. Evenimentul s-a desfășurat în poiana de lângă Târgul de Țară, unde zece echipe au fost trimise de companii importante din Sibiu, printre care Dedeman, VISMA Software, DB Schenker Romania, Policlinica Medica, Rotary Club Sibiu, Consilo Web, Carrefour, Matec și Boromir, au prezentat rețete tradiționale reinterpretate.
Printre aceste rețete s-au regăsit „Puiul bețiv”, cârnați bavarezi, cârnați sibieni cu ceapă crocantă, ceaun de porc și multe alte oferte. Echipa din Serbia a prezentat 20 de produse tradiționale sârbești, în cadrul unui stand amenajat cu motive tradiționale din zona de proveniență.
Duminică, Muzeul ASTRA a înregistrat aproximativ 5.200 de vizitatori.
Cei care au gustat din preparate au achitat 15 lei/ porție, sub forma unei donații ce va merge în contul Palatului Copiilor, în vederea renovării și susținerii tinerilor care urmează aici cursurile de muzică.
În weekend, în perioada 9 – 11, Muzeul ASTRA a înregistrat 10.610 vizitatori. Sâmbătă și duminică, Muzeul ASTRA a fost și gazda programului „Școala în satul tradițional”.