-1.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Cele mai căutate specializări și cele mai mici medii la admiterea în licee, promoția 2014

Cele mai citite

Prima etapă de repartizare a absolvenților de școală generală în licee s-a încheiat. Din totalul de 2378 de absolvenţi care şi-au depus opţiunile pentru licee, 2372 de elevi au fost admiși și au aflat în cursul zilei de 14 iulie liceul la care își vor începe, din toamnă, cursurile. Liceele cu cele mai mari medii de admitere au fost Colegiul Național „Octavia Goga” din Sibiu unde au fost admiși elevi cu medii între 8,26 și 9,99, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, cu medii între 8,98 și 9,97 și Colegiul Național Sammuel von Brukenthal cu medii între 8,73 și 9,79.

Au fost însă și licee cu medii de admitere foarte mici. Astfel, la Colegiul Tehnic „Independența” au intrat elevi cu medii între 6,67 și 3,39. Liceul Tehnologic pentru Transport Rutier din Târnava, unde au fost medii între 3,61 și 5,7 sau Liceul Tehnologic Automecanica din Mediaș unde s-a intrat cu medii între 3,69 și 6,36. Majoritatea Liceelor cu medii mici de admitere se află în județ și sunt școli din domeniile tehnic și tehnologic. Sunt 191 de levi cu medii mai mici de 5,00.

Specializările cu cele mai mari medii de admitere sunt Științe ale Naturii, Științe ale Naturii Bilingv, Matematică – Informatică și Științe Sociale. La polul opus se află specializarea Protecția Mediului de la Școala Națională de Gaz, unde au intrat elevi cu medii între 8,7 și 3,28, ulțima notă de admitere fiind și cea mai mică din județ.

Au ramas 399 de locuri libere dupa prima repartizare

În Sibiu 99,8% dintre elevi au fost repartizați în această etapă, conform Ministerului Educației.  O parde dintre aceștia au fost și din alte județe precum Brașov, Vâlcea, Mureș, Alba, Suceava, Mehadinți sau Prahova. Șase candidați au rămas nerepartizați. Cinci dintre ei sunt din Sibiu, iar cel de-al șaselea din alt județ. În licee au fost 2716 locuri disponibile și după prima etapă de repartizare au rămas 399 libere la 32 de specializări, dintre care 5 sunt la învăţământ vocaţional cu 55 de locuri neocupate. 

În perioada 16 – 21 iulie, candidații care nu au participat la această primă etapă de reapatizare trebuie să-și completeze fișa de opțiuni, iar cei rămași pentru a doua etapă trebuie să completeze o fișă nouă. În 24 iulie are loc a doua etapă computerizată. „De precizat este faptul că în perioada 28 – 31 iulie se vor rezolva situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată: situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuirea sau redistribuirea pe locurile rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi”, a declarat inspector Livia Crețulescu, purtător de cuvânt al ISJ.   

Pe sit-ul ISJ au fost afișate tabelele cu elevii repartizați, cu locurile libere rămase după prima etapă, dar și cu situația liceelor din Sibiu.

 

 

 

 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect