Olari din Ungaria şi România pregătesc în Muzeul Astra o întrecere la roata olarului şi degustări din vase de ceramică nontoxice a unor bucate tradiţionale precum gyulaş, ciolan afumat cu fasole, ardei umpluţi, sarmale, tocăniţă ungurească sau carne de vânat. În perioada 25-29 iulie 2013, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, se desfășoară Târgul Internaţional Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Sibiu.
„Ideea acestei manifestări, ca instrument de intervenţie culturală capabil să genereze schimbarea percepţiei publicului, a fost construită pornind de la observarea unei tendinţe ce pune accent pe redescoperirea şi revalorificarea unor importante aspecte ale vieţii tradiţionale – alimentaţie sănătoasă, bucuriile vieţii, întoarcerea la natural, „slow motion” şi „slow food” – ca ripostă la ritmul accelerat, toxicitatea şi tranzienţa lumii moderne.”, transmit organizatorii.
Evenimentul, coordonat de muzeograful Karla Roşca, va începe joi, 25 iulie, ora 17:30, la Centrul Astra pentru Patrimoniu, cu o masă rotundă cu tema Ceramica de Sibiu între estetic şi funcţional.
Demonstraţiile de olărit şi gătit vor avea loc vineri şi sâmbătă, între orele 9:00-13:00 şi 15:00 – 18:30 în zona Târgului de Ţară, iar duminică, intre orele 10:00 – 19:00, se va desfăşura Târgul de Ceramică.




