Activele nete gestionate de fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) din România au depăşit 35 de miliarde de lei, în luna mai, la nouă ani de la startul programului, după ce au administrat contribuţiile în valoare de 28,2 miliarde de lei a 6,9 milioane de români, potrivit APAPR.
„Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) din România au împlinit de curând 9 ani de funcţionare efectivă, respectiv de administrare privată a contribuţiilor virate în sistem. Pe data de 19 mai 2017, la exact 9 ani de la startul efectiv al Pilonului II, numărul participanţilor la aceste fonduri a ajuns la aproape 6,9 milioane de români, iar activele nete gestionate au depăşit 35,1 miliarde lei (7,7 miliarde euro). Având în vedere că de-a lungul celor 9 ani de activitate fondurile de pensii private obligatorii au primit în administrare contribuţii brute de 28,2 miliarde lei, diferenţă o constituie o sumă de 6,91 mld. lei (peste 1,51 mld. EUR), reprezentând câştigul total obţinut din investiţii, net de toate comisioanele, exclusiv în beneficiul contributorilor români”, arată Asociaţia pentru Pensii Administrate Privat în România (APAPR).
„Românii au câştigat de pe urma Pilonului II sume totale de peste un miliard şi jumătate de euro, doar din investiţiile fondurilor, sume care se adaugă contribuţiilor deja virate în conturile lor personale”, a explicat Iulius Postolache, preşedintele APAPR.
Citește mai mult pe gandul.info