Amanda Harrison este o femeie pilot cu o poveste de film, ce va cuceri, cu siguranță, Sibiul. O luptătoare din toate punctele de vedere, ea a învins cancerul și s-a decis să-și împărtășiască povestea, trările și experiența printr-o metodă unică și inspirațională. Ea a decis să zboare solo, din Londra până în Darwin într-un avion Tiger Moth restaurat, iar timp de 32 de zile să aterizeze în 20 de țări printre care și România. Va ajunge pe Aeroportul Internațional Sibiu în 14 mai. Este prima persoană care pleacă pe acest traseu, în ultimii 90 de ani. Călătoria ei este în același timp un tribut adus zborului realizat de Amy Johnson, în anul 1930, dar și un eveniment caritabil. Ea strânge bani pentru a-i ajuta pe toti cei care se luptă cu cancerul să învingă această înspăimântătoare boală.
Pasiunea pentru zbor a Amandei a făcut-o să învingă toate provocările vieții. În ciuda faptului că suferă de dislexie, a ajuns pilot de avioane comerciale. Zboară din anul 1998 și are la activ 700 de zboruri pe modele de avioane istorice. A reușit șă-și finanțeze singură cursurile de zbor și, în cele din urmă, să-și cumpere propriul avion Tiger Moth. Provocarea vieții ei a venit în momentul în care, în noiembrie 2017, a fost diagnosticată cu cancer. Au urmat intervenții chirurgicale dificile și un tratament dur, însă, nu a renunțat, iar în primăvara anului 2018 Amanda zbura din nou.
Pentru că este o învingătoare, Amanda a decis să-i inspire și pe alții și a pornit într-o mare aventură. Parcurge singură 9.489 de mile marine, va călători 32 de zile, va opri în 20 de țări și va avea 33 de decolări și aterizări.
La Sibiu, Amanda Harrison ajunge pe data de 14 mai. În acea seară, de la ora 19:00, se va organiza un eveniment de Networking & Fundraising, sponsorizat de Colt România, unde Amanda își va spune povestea. Banii strânși vor merge la organizația Amandei și la alte 2 organizații locale sprijinite de ea.
Amanda a plecat în această aventură, în primul rând pentru a inspira alte femei să reușească în tot ceea ce-și propun. De asemenea, să-i inspire pe cei care au învins cancerul să facă lucruri minunate cu viața lor. Să promoveze femeile pilot și să ajute persoanele dislexice să reușească să vadă dislexia ca pe un dar și nu ca pe o dizabilitate. Dar cel mai important este că Amanda își dorește ca prin această călătorie să strângă suficienți bani pentru a susține cercetarea în domeniul găsirii de tratamente pentru cancer.
În 14 mai este de datoria noastră, a sibienilor, să o întâmpinăm așa cum se cuvine, să-i aflăm în detaliu povestea și să o sprijinim în tot demersul ei, pentru că, Amanda Harisson a demonstrat cât de important este să crezi în visul tău și să nu te dai bătut, indiferent cât de grea este lupta pe care o duci.