6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

FOTO – Centrala Romgaz de la Iernut va fi gata în 2020

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Ministrul Energiei, Anton Anton, alături de directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, s-au aflat, joi, la centrala Romgaz de la Iernut. La Iernut se află în construcție unul dintre cele mai importante proiecte din sectorul energetic românesc din ultimul deceniu, respectiv termocentrala pe gaze naturale a companiei de stat Romgaz.
Ministrul a discutat cu constructorii și cu reprezentanții Romgaz despre calendarul de execuție a noii termocentrale, care va avea un rol strategic în asigurarea alimentării cu energie a zonei de nord a țării, zonă deficitară din perspectiva unităților de generare a electricității. Potrivit declarațiilor, investiția va fi finalizată în prima parte a anului viitor.
”Preocuparea mea majoră este ca această investiție să fie finalizată la timp și să furnizeze energie în sistem. Prin această investiție, Romgaz își va consolida poziția de actor strategic pe piața energetică. Mai mult, centrala de la Iernut face parte și din planul nostru de creștere a consumului de gaz în România și de pregătire a pieței pentru momentul începerii exploatării gazelor din Marea Neagră”, a declarat Ministrul Energiei, Anton Anton.
Valoarea investiţiei este de circa 269 milioane de euro fără TVA. 75% din bani provin din fondul Romgaz, iar 25% reprezintă finanţare nerambursabilă din Planul Naţional de Investiţii. Noua centrală termoelectrică de la Iernut a Romgaz va funcţiona cel puţin 30 de ani pe pieţele energetice din România.
Centrala aflată în construcţie are o putere instalată de 430 de megawaţi, fiind un proiect important atât pentru Romgaz, cât şi pentru sistemul energetic naţional.
În anul 2016 Romgaz a desfăşurat o procedură de atribuire prin licitaţie deschisă în urma căreia a încheiat cu ofertantul câştigător, o asociere româno-spaniolă, un contract de lucrări ce are ca obiectiv realizarea proiectului de dezvoltare şi modernizare a termocentralei Iernut, respectiv proiectarea, livrarea echipamentelor, execuţia lucrărilor necesare şi punerea în funcţiune.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect