fbpx
Acum citesti:
Exproprierile de pe traseul Autostrăzii Sibiu – Orăștie se resetează. Imobile eliminate, sume recalculate
Intreg articolul 2 minute de lectura

Exproprierile de pe traseul Autostrăzii Sibiu – Orăștie se resetează. Imobile eliminate, sume recalculate

Guvernul a decis să modifice condițiile exproprierilor pe traseul Autostrăzii Sibiu – Orăștie, din punct de vedere al suprafețelor, sumelor acordate și inclusiv în ceea ce privește eliminarea unor exproprieri și inițierea altora. Aproape 300 de proprietari din județul Sibiu vor fi afectați.

Potrivit proiectului de act normativ, vor fi eliminate 348 de imobile din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1231/2010, cu modificările și completările ulterioare, „care deși au fost incluse în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.231/2010, cu modificările și completările ulterioare, în prezent nu se mai regăsesc în interiorul coridorului de expropriere, ca urmare a măsurătorilor din teren și a documentelor furnizate de proprietari, de O.C.P.I. Alba, O.C.P.I. Hunedoara și O.C.P.I. Sibiu, a modificării limitelor dintre unitățile administrativ-teritoriale și dintre județe, a întocmirii planurilor parcelare și a realizării  documentațiilor cadastrale de dezmembrare a suprafețelor afectate de coridorul de expropriere.” Alte 422 de imobile vor suferi recalcularea valorilor de expropriere.

În total, în județul Sibiu vor fi 5 imobile din Apoldu de Jos, 1 proprietate din Cristian, 4 din Miercurea Sibiului și 276 de proprietăți de pe teritoriul Săliște.

În total, pe întreaga lungime a autostrăzii, se vor face modificări ale sumelor pentru expropiere în plus sau în minus, care vor genera venituri bugetare de 1,46 milioane de lei. Mai exact, toate proprietățile prevăzute în HG 1231, inițial, se ridicau la 2,154 milioane de lei. Acum, în urma modificărilor, vor rămâne numai 694.929 lei.

Cele 348 de imobile eliminate de la expropriere vor genera 3,44 milioane de lei venituri la bugetul de stat, în timp ce un număr de 181 de imobile vor fi introduse pe anexa 2 pe lista exproprierilor, de unde rezultă suma de plătit de 330.458 lei (227.226 mp).

Nu în ultimul rând, 248 de imobile nu vor mai fi expropriate, deoarce ele fac parte din domeniul public al județelor Alba, Hunedoara și Sibiu.

Detalii în proiectul aflat în dezbatere publică până pe 15 februarie AICI

Anexa 15.01.2019


Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.