22.2 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

Guvernul renunță la orice taxă auto, pentru că nu a reușit să găsească o formulă de calcul

Cele mai citite

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că renunță la a mai căuta o formulă de calcul a unei eventuale taxe auto, din cauză că grupul de lucru nu a reușit să găsească o variantă care să nu fie atacabilă în justiție.
Guvernul nu mai est epreocupat să găsească o nouă taxă auto, potrivit declarației ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, după ce, timp de doi ani, grupul de lucru a încercat să gasească cea mai bună „formulă matematică”, pentru a taxa și poluarea și vechimea mașinilor, fără a afecta, în acealși timp persoanele defavorizate, care folosesc mașini foarte poluante.
„În grupul de lucru, din care fac parte inclusiv conducătorii și multe dintre ministerele abilitate, nu au reușit să găsească formula matematică, astfel încât să nu poată fi atacabilă în justiție, așa cum s-a întâmplat cu toate celelalte taxe de poluare, inclusiv cu timbrul de mediu”, a declara Gavrilescu.
Ultimul termen avansat anterior pentru finalizarea noii taxe era 31 martie 2019, însă până la acest moment cei implicați în această misiune nu au reușit să avanseze.
Ultima idee pe care au lucrat cei din grupul de lucru a fost să creeze un impozit anual care să combine emisiile și vechimea mașinii cu cilindreea motorului, practic o cotă de impozit și o cotă de taxă de mediu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

VIDEO: Un sibian va fi amendat cu cel puțin 30.000 de lei. Ce a făcut bărbatul

Un sibian se va alege cu o amendă uriașă după ce a aruncat deșeuri din construcții la o platformă...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect