Connect with us

Administrație

Cartier nou de blocuri, birouri și hotel, în locul fabricii Scandia

Gabriel Dogaru

Publicat

pe

Compania Scandia a decis să demoleze fosta fabrică de pe strada Morilor și să înceapă construirea unui cartier rezidențial și comercial, având clădiri cu funcțiuni mixte: locuințe, magazine, birouri și hotel. PUZ-ul realizat de proiectanți se află în dezbatere publică.

Un proiect de dezvoltare imobiliară în strada Morilor, pe suprafața ocupată de fabrica Scandia, a fost depus de arhitecții companiei sibiene la Primăria Sibiu, aflându-se în dezbatere publică, înainte de a intra în procedura de aprobare. Zona studiată de PUZ este delimitată de strada Malului, strada Neculce și aleea Filozofilor, ea făcând parte din delimitarea urbanistică Centrul Istoric 15, suprafața pe care se intenționează construirea, de peste un hectar, având un regim mixt, în care pot fi construite locuințe, spații de birouri și spații comerciale, cu regim de înălțime de până la 19 metri, adică 2 subsoluri, parter, trei etaje normale și până la patru etaje retrase. Pe lotul cu cele mai multe restricții, regimul de înălțime este de maxim 12 metri, cu subsol, parter și două etaje.

Proiectul Scandia din strada Morilor prevede construirea de locuințe, funcțiuni administrative, comerciale cu caracter intraurban, funcțiuni de turism cu caracter intraurban, funcțiuni financiar-bancare, servicii aferente zonelor de locuințe.

Detaliat, proiectul prevede construirea pe lotul 1 de birouri (funcțiuni administrative/financiar- bancare), pe o suprafață totală de 3.673 de metri pătrați, cu un necesar de 73 locuri de parcare, un hotel, cu o suprafață desfășurată de 936 metri pătrați, cu aproximativ 25 de camere și 16 locuri de parcare, spații comerciale cu o suprafață de aproximativ 1.500 de metriă pătrați, cu 30 de locuri de parcare. Pe lotul 1b, cu o suprafață de aproape 2.000 mp, vor fi construite locuințe colective (blocuri, cu o suprafață desfășurată de 4.400 metri pătrați, adică aprocxiamtiv 50 de apartamente și 76 locuri de parcare.

Pe lotul 2 vor fi de asemenea construite blocuri, pe o suprafață desfășurată de 4.300 metri pătrați, cu 53 de apartamente și 80 de locuri de parcare, precum și spații comerciale, pe o suprafață desfășurată de 1900 metri pătrați, cu 20 de locuri de parcare, și un cabinet medical, pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, cu 24 de locuti de parcare.

PUBLICITATE

Pe lotul 3 vor fi consturite spații comerciale pe 1000 de metri pătrați (desfășurat), birouri (3.422 metri pătrați, cu 68 locuri de parcare.

Spațiile construite vor fi separate la mijloc de strada Fuiorului, care va deveni circulabilă pe toată lungimea ei, între strada Morilor și strada Ion Neculce.

proiect urbanism scandia morilor

Comentează

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ad
Ad
PUBLICITATE
PUBLICITATE

DELGAZ

Subiecte

ULTIMA ORĂ