3.2 C
Sibiu
vineri, ianuarie 24, 2025

Proiectul rezidențial și de birouri Libertatea – Amylon revine în actualitate

Cele mai citite

Ultima ședință a Consiliului Local Sibiu, desfășurată pe 25 noiembrie, a avut pe ordinea de zi un proiect important pentru oraș, fiind vorba despre o investiție majoră în zona imobiliară, rezindențială și de birouri. Mai exact, ne referim la proiectul Amylon – Libertatea, care a venit în fața consilierilor cu un PUZ pentru aproape 7 hectare de teren, care aparțin mai multor proprietari și care urmează să se transforme într-un amplu complex imobiliar. Proiectul a fost retras, în ultimul moment, de pe ordinea de zi, dar asta nu înseamnă că nu va reveni.

„Construire ansamblu locuințe colective, comerț/servicii și dotări (UTR SZCP SZCP Cibin Centru_b – Libertatea – Amylon)” este numele PUZ-ului care se pregătește pentru noul proiect imobiliar din Sibiu, unul care va ocupa 67.936 de metri pătrați de teren aflat în zona străzii Abatorului, pe locul fostelor fabrici. Terenul care face obiectul PUZ-ului este delimitat de râul Cibin, de calea ferată și de străzile Abatorului și Târgu Fânului, ele aparținând SC BAU Maschinen Service SRL, Libertatea SA, Statului Român și altor proprietari privați. Proiectul a fost realizat de A.PLAN, cunoscut birou de arhitectură, de arhitectul Lucian Alexandru Găvozdea.


În forma care s-a prezentat înaintea ședinței din 25 noiembrie, proiectul de hotărâre prevedea indicatorii care au fost calculați în PUZ-ul ce ar fi trebuit aprobat: un POT maxim de 70%, un CUT maxim 2 (1,6 pentru lotul B). Clădirile propuse vor avea regim P+3+R/P+3+M/D și P+2+R/D+P+2+M, cu înălțime maximă 16 metri, respectiv, 20 de metri, pe lotul A și P+6+R/P+6+M/D și P+5+R/D+P+5+M, pe lotul B, cu înălțime maximă de 25 metri și, respectiv, 29 de metri.
Funcțiunile propuse sunt administrative financiar-bancare, comerciale cu caracter intraurban,  cultură, învătământ. sanatate, sport, turism cu caracter intraurban, infrastructură transport public, locuire, servicii aferente zonelor de locuire (servicii de proximitate), echipamente publice aferente zonelor de locuire, pe lot A, și locuire minim 40%, administrative, financiar-bancare, comerciale cu caracter intraurban, turism cu caracter intraurban, cultură, învătământ. Sănătate, servicii aferente zonelor de locuire, pe lotul B.
Mai sunt admise utilizări pentru grădinițe, cu suprafața teren de 2.000 – 4.000 de metri pătrați, școli – licee.
Proiectul prevede traversarea complexului cu o stradă, strada Amylon, ce va deservi zona, printr-o legătură care pleacă din Str. Abatorului, paralel cu calea ferată, și iese pe strada Viitorul, fiind propus și un studiu pentru o posibilă subtraversare ciclo-pietonală în zona străzii Călan.
Proiectul a fost inițiat în urmă cu aproape doi ani, fiind lansat atunci în dezbatere publică.

Publicitate
Ultimele știri

Amenințări tot mai aproape de România: sute de școli din Ungaria au fost vizate de amenințări cu bombă

Peste 260 de școli din Ungaria au fost vizate joi de amenințări cu bombă, au anunțat autoritățile ungare, care...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect