7.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 26, 2024

DPC, în reorganizare judiciară. Alți 50 de angajați vor fi disponibilizați

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Societatea de Drumuri și Prestări Construcții continuă procesul de restructurare sub îndrumarea unui administrator judiciar, fiind la un pas de insolvență. Potrivit conducerii, în următoarele două luni urmează să mai fie concediați alți aproximativ 50 de angajați, din cei 172 pe care societatea îi are în prezent. În bugetul stabilit de consiliul de administrație pentru anul 2015, au fost prevăzute salarii pentru un număr de aproximativ 120 de angajați .
„Societatea va intra în reorganizare judiciară și disponibilizările le va hotârî Consiliul de Administrație împreună cu administratorul judiciar. DPC are deja contracte ferme încheiate la 10 milioane și dacă mai câștigă din licitațiile la care deja s-a înscris are șanse să meargă înainte. După cum au construit bugetul, n-ar fi nevoie de o restructurare. Eu plec de la premiza că atunci când au făcut bugetul au gândit și l-au analizat, sunt prevăzute 24,8 de milioane de lei, pentru salariile a 120 de oameni, ” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar.
Astrid Fodor a explicat că societatea nu se află încă în insolvență, care este o altă fază, ci în „reorganizare judiciară”. Consiliul de Administrație a hotărât că DPC trebuie să depună până la data de 15 februarie documentația pentru numirea de către instanță a unui administrator judiciar.
Societatea Drumuri și Prestări Construcții, aflată în subordinea Consiliului Local, a încheiat anul trecut contractul de concesiune pe care l-a avut avut cu Primăria Sibiu încă din anul 1999. Potrivit noii legislații, Consiliul Local și DPC nu au mai putut reînnoi contractul de concesiune, nemaiexistând temei legal pentru acest lucru. 
Prin urmare, DPC SA funcționează pe piață ca orice altă societate comercială în domeniul construcției de drumuri, participând la licitații pentru contractarea de lucrări.
În ultimul an, DPC a disponibilizat peste 100 de oameni, ajungându-se în prezent la 172 de angajați din 313, câți erau în mai 2014.
Citeste si Concedieri colective la DPC

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Bronz și calificare la barajul pentru Olimpiada Internațională de Informatică pentru un elev din Mediaș

Rezultat excepțional pentru învățământul din Mediaș, un elev al Școlii Naționale de Gaz obținând o performanță remarcabilă.O medalie de...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect