17.2 C
Sibiu
miercuri, mai 1, 2024

Centrul INFOBiz încurajează accesarea de fonduri europene! Sună gratuit la 021 9668! Advertorial

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Interviu cu Georgeta Partin, vicepreședinte al Direcției Fonduri Europene și Ajutoare de Stat din cadrul Centrului INFOBiz.
R: Care este scopul campaniei pe care Centrul INFOBiz o desfășoară în această perioadă și de ce cu bani europeni găsim drumul spre succes?
G.P.: Centrul INFOBiz desfășoara campania „Cu bani europeni pe drumul spre succes”, în perioada februarie –mai 2015 cu scopul de a atrage atenția atât a mediului privat, cât și a celui public asupra posibilităților de dezvoltare a afacerii sau a comunității cu bani europeni. Campania își propune să aducă mai aproape de cetățeni informațiile din domeniul fondurilor europene, să le facă mai accesibile, astfel încât acest domeniu să nu mai pară a fi atât de dificil de abordat. Astfel, Centrul INFOBiz pune la dispoziție un număr de telefon unic – 021 9668 la care persoanele interesate de accesarea fondurilor europene se pot informa gratuit. Identificarea nevoilor și a sursei de finanțare pentru ideea de proiect precum și analiza de eligibilitate sunt oferite gratuit. Pentru a beneficia de această asistență valoroasă în etapa de stabilire și inițiere a unui proiect, lansăm invitația solicitanților care au o companie de a deveni membri ai asociației noastre, fără costuri în primul an de colaborare. Calitatea de membru INFOBiz oferă posibilitatea acccesului prioritar și gratuit la toate serviciile organizației noastre. Vă pot spune că în prima săptămână de campanie, în medie un număr de 6 persoane pe zi au apelat numărul de telefon 021 9668 și am regăsit idei foarte interesante de proiecte. Făcând o evaluare a domeniile în care cetățenii vor să acceseze bani europeni, majoritatea acestora se gândesc să investească în agricultură, dar și în producție și servicii. Vreau prin intermediul publicației dumneavoastră să lansez către mediul de afaceri invitația președintelui Centrului INFOBiz, Ciprian Faraon, de a se alătura acestui proiect inedit care vrea să strângă în jurul său antreprenori ce împărtășesc valori clare precum respect, transparență și responsabilitate. Împreună mediul de afaceri va avea forța necesară de a acționa ca un partener puternic în colaborarea cu instituțiile statului, un partener responsabil în relația cu factorii implicați în procesul vânzării și un partener echitabil în relația cu angajații.
R.: Îmi puteți spune care sunt în opinia dumneavoastră componentele unui proiect de succes?
G.P.:Pentru ca un proiect să fie unul de succes trebuie să îndeplinească mai multe elemente, precum: un beneficiar care să își identifice proiectul în contextul strategiilor proprii de dezvoltare și un consultant foarte bine pregătit profesional, responsabil și cu standarde ridicate de exigență și deontologie. Împreună elaborează și implementează corect proiectul. Succesul unui proiect înseamnă să-l finalizezi, cu încadrarea în costuri, timp și calitate, în condițiile respectării regulilor stabilite de finanțator. Sunt proiecte de succes acelea care sunt sustenabile pe termen lung, care aduc beneficii întreprinzătorilor sau comunității. Factorul cheie de succes este deci reprezentat de resursa umană foarte bine pregătită profesional, de oameni care nu gândesc în termeni de ce dau și ce primesc. Cu o asemenea resursă umană poți trece proiectele prin mediul de risc și incertitudine care le caracterizează și le poți asigura reușita. În lipsa acestei resurse, chiar și cele mai bine planificate și elaborate proiecte pot eșua.
R.: Experiența dumneavoastră este una vasta în domeniul fondurilor europene, dar ce v-a determinat să vă dezvoltați o carieră în acest sector?
G.P.: În primul rând permiteți-mi să vă spun că sunt pasionată de conceptul de proiect și de modul în care proiectele acționează ca agenți ai schimbării. Am avut șansa extraordinară să mă întâlnesc acum 12 ani cu proiectele de mediu finanțate prin fondurile de preaderare PHARE și ISPA, în calitate de angajat al Agenției de Protectie a Mediului. Am înțeles că, fără bani, protecția mediului poate rămâne o poveste frumoasa și am decis că domeniul fondurilor europene va fi aria mea de creștere profesională. În cadrul Ministerului Mediului, din 2006 am fost director al Organismului Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Mediu 2007-2013, pentru Regiunea Centru, Sibiu iar din 2012 lucrez în consultanță. Știți cum se spune: dacă vrei să crești trebuie să ieși din zona de confort. Nu este ușor, trebuie să te informezi și să înveți tot timpul, să lucrezi cu cantități foarte mari de date și informații, cele mai multe noi pentru tine, la standarde profesionale și morale ridicate și sub presiunea termenelor limită. În compensație, fiecare experiență este unică datorită unicității și frumuseții fiecărui proiect în parte.
R: Unde vă pot găsi cei care vor să afle mai multe detalii despre fondurile europene?
G.P.: Îi așteptăm cu mare drag pe toți cei care vor să afle mai multe informații despre fondurile europene la sediul nostru din Sibiu, respectiv Centrul de Afaceri, strada Nicolaus Olahus, nr.5, etaj 5 unde ne găsiți în fiecare zi de luni până vineri, între orele 8.30 – 17.00.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: S-a turnat primul strat de asfalt pe strada Viitorului

Lucrările pe strada Viitorului din Sibiu continuă în această perioadă, iar miercuri s-a turnat primul strat de asfalt."Pe strada...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect