Ce culoare să aleg mobilierul din baie? Să fie mobilă suspendată sau mobilă cu picioare? Stil clasic sau modern? Acestea sunt doar câteva din întrebările care ne trec prin cap atunci când avem de cumpărat mobila pentru baie, fie pentru a o schimba pe cea precedentă, fie când mobilăm un apartament de la zero.
Este foarte important să alegeți bine, deoarece de decizia dvs. va depinde nu numai durabilitatea mobilierului, ci și confortul de zi cu zi într-una dintre cele mai aglomerate camere din casă.
Planificați înainte de a vă alege mobilierul de baie
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să știm ce limitări avem în ceea ce privește spațiul, deoarece metrii pătrați ai băii noastre vor determina dimensiunea și dispunerea mobilierului. Dacă este mare, nu veți avea nicio problemă atunci când alegeți, deoarece practic toate modelele se vor adapta. Dacă este mică, nici așa nu trebuie să vă faceți griji, pentru că astăzi pe piață există opțiuni magnifice pentru a organiza o baie mică.
Mobilier baie – planificarea
În ambele cazuri, este important să planificați spațiul și locațiile cele mai potrivite pentru a vă amplasa mobilierul de baie. Acesta este cel mai important pas. Odată realizată această sarcină, va trebui să luați mai multe decizii pentru a vă alege mobilierul de baie: Profunzime normală sau profunzime mică? Suspendată sau cu picioare? Din ce material? Modern sau clasic? Ce culoare? Ce fel de depozitare?
Mobilier de baie cu profunzime redusă: soluția perfectă dacă doriți să economisiți spațiu
Dulapurile de baie standard au o adâncime standard de 46 cm. În general, de obicei nu există nicio problemă atunci când le montați, dar dacă baia dvs. este foarte mică sau pur și simplu doriți să câștigați mai mult spațiu, puteți opta pentru un dulap de baie cu adâncime redusă, o alternativă perfectă care se adaptează la baia dvs. și vă oferă confort fără a sacrifica designul.
Dulap de baie suspendat sau cu picioare?
Mobilierul clasic de baie a avut întotdeauna picioare. Cu toate acestea, tendința de astăzi optează pentru mobilier de baie suspendat. Principalul avantaj al acestuia din urmă este că, vizual, pare mai ușor, motiv care îl face ideal pentru băi mici. În plus, puteți regla mobilele la înălțimea pe care o considerați cea mai practică pentru dvs. și sunt foarte ușor de curățat datorită spațiului liber pe care îl au sub ele.
Un sfat important: înainte de a cumpăra un dulap de baie suspendat, asigurați-vă că peretele pe care urmează să fie ancorat îndeplinește cerințele pentru acesta, că este robust și în stare bună. Dacă aveți plăci de rigips, ar trebui să utilizați prize speciale pentru a evita problemele.
Un alt aspect de luat în considerare dacă optați pentru un mobilier suspendat, este alegerea tipului de sertare: alegeți-le cu ghidaje de auto-frână pentru a preveni lovirea peretelui la închiderea lor.
Mobilier baie – oferte eMAG
Care este cel mai bun material și finisaj pentru mobilierul meu de baie?
Acesta este unul dintre elementele care vor influența cel mai mult prețul mobilierului dvs. de baie. Cele mai utilizate materiale în mobilierul de baie, cu principalele lor caracteristici și avantaje sunt următoarele:
Lemn masiv: este un material nobil și foarte rezistent la trecerea timpului. Cu toate acestea, unele tipuri de lemn nu rezistă foarte bine la umiditate. Prin urmare, dacă alegeți un dulap de baie din lemn, optați pentru tec, de exemplu, care a dovedit rezistență în acest sens.
PAL: realizat din rumeguș lipit și presat sau așchii de carton. Este cel mai ieftin material.
MDF: este un material similar cu cel precedent, dar cu o densitate medie. De aici și numele plăcii de fibră de densitate medie. Este fabricat cu o proporție mare de fibre de lemn și rășini sintetice comprimate, făcându-l mai puternic decât PAL.
Mobilier baie – descoperă ofertele zilei
În ceea ce privește finisajele, cele pe care le veți găsi pe piață sunt următoarele:
Melamină: este un laminat de joasă presiune, care nu are pori și care acoperă, protejează și izolează întreaga suprafață a mobilierului. Se utilizează în combinație cu PAL sau MDF. Este foarte ușor de curățat și întreținut și oferă o bună rezistență.
Lăcuit: acest finisaj poate fi utilizat atât pe lemn, cât și pe PAL sau MDF, deși este utilizat în principal pe acesta din urmă. La fel ca în cazul melaminei, funcția sa este de a înfrumuseța și proteja mobilierul de baie.
Laminat de înaltă presiune – De asemenea, cunoscut sub numele de formica, acest tip de laminat este mai gros și mai puternic decât melamina. Oferă rezistență totală la umiditate, șocuri și zgârieturi. Ca și în celelalte cazuri, obiectivul său este atât protejarea mobilierului, cât și înfrumusețarea acestuia, deoarece oferă diferite finisaje decorative.