Remus Ștefureac a combătut mitul mâncării mai bune din perioada comunistă și a punctat că la acea vreme nu existau controale ale calității.
Directorul general al INSCOP, Remus Ștefureac, a explicat în cadrul emisiunii „În fața ta” la Digi 24, cifrele din spatele sondajului care a arătat nostalgia pe care o simt românii când vine vorba despre comunism.
Remus Ștefureac susține că alimentele cele mai bune produse în România erau exportate în perioada comunistă, iar la acea vreme nu existau controale de calitate a alimentelor care să ateste dacă acestea erau sau nu bune.
„Eu nu pot să fiu de acord cu lucrul ăsta. Nu era mult mai sănătoasă, iar în anii 80 se punea orice mâncare, și aici am și eu exemple, iarăși niște experiențe personale.
Mama lucra în industria alimentară, dar îl citez acuma pe Radu Paraschivescu.
Am avut o conversație la un podcast recent și, mă rog, având și el experiențele mai îndelungate decât mine, decât noi, în timpul regimului comunist, spunea: Domnule, erau toate mortăciunile în mâncare, mai ales în anii ’80, pentru că tot ce era bun se exporta.
Și ca să se hrănească poporul în parizerul ăla pe care noi azi îl glorificăm, puneau toate mortăciunile. Nu făcea nimeni control de calitate la acele alimente”, a spus Ștefureac.
SURSĂ FOTO: republica.ro
Vrei mai multe informații, știri bune, reportaje și interviuri pe zi? Ne-ar ajuta foarte mult o recenzie de la tine. Intră AICI.