2.2 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Marquardt: Piesele făcute la școala duală au intrat deja în producție

Cele mai citite

Elevii de la școala duală care își desfășoară stagiile de practică la Marquardt Sibiu au făcut un important pas înainte înspre viitoarea profesie pe care și-au ales-o, prin integrarea în activitățile productive ale companiei. Piesele realizate de liceenii de la Independența au fost integrate în utilajele folosite de compnie.
Elevii clasei a X-a înscriși la învățământul dual au primit tema de a realiza piesele pentru un subansablu de indexare folosit la unul din utilajele de pe linia BELL XNF și s-au achitat de sarcina atât de bine încât piesele au fost preluate de Departamentul Mentenanță și montate în utilajele de pe linie.
Realizarea acestor piese presupune cunoștințe bune și operațiuni de precizie în operarea strungului”, explică Alin Caravan, tutorele responsabil de practica în domeniul Prelucrări Mecanice. “Studenții au primit această temă pentru verificarea cunoștințelor și au realizat piesele în atelierul nostru, după care le-am predat la atelierul de sculărie. Faptul că piesele realizate de ei au intrat deja în producție și funcționează în mașinile noastre ne arată că pregătirea practică a elevilor de la învățământul dual a ajuns la un nivel bun.”
Piesele au fost realizate de elevi pe parcursul perioadei de practică din semestrul I, efectuată la Marquardt de elevii din cadrul învățământului profesional dual.
Compania Marquardt a fost printre primele companii care au implementat sistemul învățământului dual, care permite o colaborare între mediul economic și școală (Colegiul Tehnic Independența). Această colaborare aduce rezultate bune în adaptarea programei de studii și realizarea practicii în întreprinderi, cu avantaje deosebite pentru toate părțile, deoarece în acest mod compania se asigură că elevii sunt pregătiți pentru nevoile ei specifice și, simultan, sprijină material elevii și școala.
Școala duală se desfășoară în faza de pilot pe baza unui contract anual între firme, școală, părinte și elev. La sfârșitul celor 3 ani de studiu, elevii au posibilitatea să se angajeze la compania în care au făcut practica. Compania Marquardt are o cerere strategică de 6-7 elevi anual până în anul 2020, pentru specializările de electromecanic, operator CNC și sculer-matrițer.
unnamed (1) unnamed
 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Cea mai mică inimă artificială din lume, creată de studenţii români, premiată la o competiție globală

Un grup de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a dezvoltat cea...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect