Patronatele din industria hotelieră, restaurante și alimentație publică au pus la punct un plan pentru repornirea activității în spațiile cu această destinație, având în vedere că sunt printre cele mai susceptibile de transmitere a virusului de la o persoană la alta.
Restaurantele vor fi redeschise treptat, în intervalul 16 mai – 15 iunie, mai întâi cu o distanță de 1,5 – 2 metri între mese, cu maximum 8 locuri la masă și cel mult 200 de clienți primiți în același timp, sunt noile reguli gândite în HORECA, au transmis reprezentanții industriei pentru Profit.ro.
Fiecare casă de marcat/ punct de servire va fi dotată cu un ecran de protecție din plexiglass, iar angajații vor purta obligatoriu mască și mănuși și le va fi verificată temperatura la intrarea în tură.
De la 1 iunie, spațiile închise (restaurante, baruri, cafenele, autoserviri) vor putea primi clienți până la 50% din capacitate.
Planul prevede ca de la 15 iunie toate restaurantele, cafenelele, barurile, unitățile de autoservire, terase, unități take away să fie deschise complet, cu respectarea măsurilor sanitare obligatorii.
Mai multe detalii:
PROIECTUL #redeschidemrestaurante/REDESCHIDEREA TERASELOR ȘI A RESTAURANTELOR