2.9 C
Sibiu
vineri, decembrie 20, 2024

Excelenţa, pasiunea, calitatea şi grija pentru angajaţi poartă un nume: SOMAREST

Cele mai citite

Somarest SRL s-a impus, de peste 20 de ani, pe piaţa producătorilor de feţe de încălţăminte şi accesorii de marochinărie drept una din companiile de top din judeţul Sibiu.

Fiecare produs Somarest se remarcă prin îmbinarea între tradiția marochinariei de lux și tehnologia de ultima oră. Filtrată prin designul contemporan al produselor, această combinație asigură finisaje de înaltă calitate și articole care vin în întâmpinarea unor exigențe din ce în ce mai pretențioase și mai profilate pe clientul avizat.

La începutul acestei săptămâni, Somarest s-a mutat într-un atelier nou, în Sibiu, unde și-a relocat întreaga activitate din Cisnădie. Un spațiu generos, realizat la standarde moderne, cu responsabilitate și atenție pentru detalii și focusat pe confortul și condițiile optime de lucru ale angajaților.

În colaborare cu Asociația „Produs în Sibiu”, inaugurarea a fost una cu totul specială, cu un program variat și numeroase surprize.

Deschiderea noului atelier din Sibiu, în urma relocării, modernizării şi retehnologizării, reprezintă un pas important în angajamentul companiei pentru sustenabilitate şi în furnizarea de soluţii care să răspundă nevoilor actuale şi viitoare ale pieţei, au arătat reprezentanţii companiei.

Patrick Moleins: „Ne considerăm un produs din Sibiu”

„Pentru noi a fost o mare provocare să schimbăm aici, în Sibiu, locația atelierului pe care îl aveam, de peste 20 de ani, la Cisnădie. A fost o mare emoție, atât pentru mine, cât și pentru angajați. Iar colegii noștri, după ce au descoperit ce am construit aici, la Sibiu, au fost foarte încântați și impresionați de acest atelier. Pentru că e un atelier mai primitor, mai modern. Feedback-ul este unul foarte pozitiv și mi-au mărturisit mulți dintre angajați că nu au crezut că va fi atât de frumos, de primitor, pornind de la secțiile de lucru și până la restaurant.

Patrick Moleins, manager general Somarest

Mai ales că toată durata în care ne-am mutat de la Cisnădie la Sibiu a fost de 3 zile, cu 20 de camioane la dispoziție. Eu sunt aici de patru ani și pot spune că există multe oportunități din punct de vedere al lucrului în marochinărie. Avem o gamă diversă de activități și oferim profesionalizarea la locul de muncă, pentru că suntem într-o continuă adaptare.

În continuare avem multe provocări, pentru că produsele sunt noi, diferite. Dar pentru noi e un domeniu de activitate stabil. Suntem implicați în proiectele comunității, cum ar fi Maratonul Internațional de la Sibiu. Ne considerăm și un produs din Sibiu și vrem în continuare să lucrăm și cu firmele mici locale, așa cum am făcut și la deschiderea acestui nou sediu, pentru care am lucrat doar cu societăți locale. Și dorim să ne implicăm și mai mult, și mai des, în proiectele comunității”, a declarat Patrick Moleins, manager general Somarest.

Inovaţie, îmbunătăţire continuă, imaginaţie şi flexibilitate

Înfiinţată în anul 2002, la Cisnădie, şi având ca principii definitorii excelenţa, pasiunea, calitatea şi grija pentru angajaţi, societatea, cu capital integral francez, a devenit cea mai mare fabrică de marochinărie din judeţul nostru.

În prezent, compania deţine două puncte de producţie (la Sibiu şi Avrig) şi un număr de peste 700 de angajaţi. Profesionalismul, seriozitatea şi produsele de înaltă calitate au atras o gamă largă de clienţi. Aşa cum ne-au declarat reprezentanţii Somarest, „munca noastră se bazează pe inovație și îmbunătățire continuă. Trăim într-o lume în continuă schimbare, care ne solicită creativitatea, imaginația și flexibilitatea.

De-a lungul timpului, am îmbinat tradiția cu inovația, arta artizanală cu tehnologia, am crescut și ne-am perfecționat în continuu, având un singur scop: să oferim clienților noștri produse care să îi surprindă și să îi încânte. Experiența acumulată în acești ani ne-a ajutat să devenim în prezent centru de excelență pentru componentele pe care le producem. Dezvoltăm procesele de producție, iar pentru implementarea și asigurarea calității acestora, prezența noastră în celelalte ateliere din lume este indispensabilă”.

Care sunt ingredientele unei reţete de succes purtând marca Somarest? „Activitatea de marochinărie la Somarest are la bază munca artizanilor noştri pasionaţi de piele şi care cu măiestrie realizează componente deosebite. Este o activitate ce necesită dexteritate manuală, creativitate şi răbdare.

Acestea pot fi deprinse în perioada de formare, care durează până la 10 săptămâni. Încă de la bun început s-a pus mare accent pe formarea angajaţilor, ajutându-i să devină în fiecare zi tot mai autonomi şi performanţi. Munca noastră se bazează pe inovaţie, îmbunătăţire continuă, imaginaţie şi flexibilitate. Pentru noi este foarte important ca angajaţii noştri să se simtă bine la locul de muncă, respectaţi, apreciaţi şi să rămână alături de noi pe termen lung”, au adăugat reprezentanţii Somarest.

Somarest în cifre

Începutul activității în Cisnădie a fost Atelierul TIGES, locul în care Somarest a realizat primele componente de încălțăminte şi în care au lucrat, până de curând, 240 de angajați! Următorul atelier SOMAREST, atelier în care se produc componente de mică marochinărie, are în prezent 380 de angajați, iar cel de-al treilea atelier, de producţie a componentelor de marochinărie, are 360 de angajați. Somarest a ajuns în 2024 la un total de peste 700 de angajaţi.

Istorie

2002 – Cisnădie, a fost inaugurat primul atelier, a cărui activitate este producţia de componente pentru pantofi;

2006 – Cisnădie, deschidere atelier de componente de marochinărie;

2008 – Avrig, inaugurarea celui de-al doilea atelier de marochinărie;

2009 – Centrul de dezvoltare de componente.

2022 – Deschidere atelier Somarest în Sibiu (în septembrie). Atelierul din Sibiu a centralizat departamentele de logistică și de croi care au deservit fabricile din Cisnădie și Avrig.

2024 – Pe lângă inaugurarea (la începutul acestei săptămâni) noului sediu în Sibiu, anul 2024 a fost unul al excelenţei în performanţă pentru Somarest.

În 6 aprilie, Somarest a făcut echipă cu copiii Clubului Sportiv Viitorul Avrig și a participat la campania de ecologizare „Împreună facem Avrigul curat”.

În 2 iunie, Somarest a organizat o zi magică pentru copiii de la Casa Dalia și de la Centrul de Plasament Gulliver, la ferma „Pe La Cai”. Astfel, copiii au avut șansa de a descoperi bucuria de a călări pe cai blânzi și prietenoși, sub îndrumarea unor instructori experimentați. Pe lângă călărie, copiii au avut parte și de un teren de joacă cu trambuline, unde spau distrat din plin și au creat amintiri de neuitat.

Compania Somarest și-a demonstrat angajamentul față de comunitate și promovarea unui stil de viață activ și prin participarea, în 25-26 mai, la Maratonul Internațional Sibiu. Cu un total de 402 alergători înscriși (adică mai mult de jumătate din angajați), Somarest a avut una dintre cele mai mari echipe de participanți la eveniment, susținând diverse cauze caritabile și comunitare.

Carieră la Somarest

  • Perfecţionarea abilităţilor umane
  • Crearea valorii prin angajaţi competenţi şi dedicaţi
  • Încurajarea oamenilor în a-şi urma cariera, pentru a deveni autonomi şi creativi.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Tânăr rănit într-un accident pe DN 1 în Șelimbăr

Un șofer de 19 ani a fost rănit, vineri seara, în Șelimbăr, de o autoutilitară al cărei conducător auto...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect