0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Telemeaua de Sibiu – atracţie la Târgul de Crăciun de la Ministerul Agriculturii

Cele mai citite

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în perioada 16-19 decembrie 2022, evenimentul „Produse româneşti de Crăciun în Bucureşti”, ce va constitui un prilej pentru vizitatori de a redescoperi tradiţia preparatelor specifice acestei sărbători.

Cei interesaţi vor avea posibilitatea de a achiziţiona produse agroalimentare româneşti recunoscute pe scheme de calitate europene: Magiun de prune Topoloveni (Indicaţie Geografică Protejată), Telemea de Sibiu (Indicaţie Geografică Protejată), Scrumbie de Dunăre afumată (Indicaţie Geografică Protejată), Salată cu icre de ştiucă de Tulcea (Indicaţie Geografică Protejată), Salată tradiţională cu icre de crap (Specialitate Tradiţională Garantată).

Telemeaua de Sibiu, între vedetele Târgului

Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile. Laptele folosit pentru fabricarea produsului „Telemea de Sibiu” provine de la animale crescute în zona geografică delimitată și hrănite în principal pe pășune. Totalitatea factorilor ce vizează modalitatea de creștere și alimentație a animalelor, precum și tehnicile de prelucrare locale determină specificitatea laptelui ca materie primă și contribuie la asigurarea caracteristicilor și calității produsului „Telemea de Sibiu”. Potrivit unui comunicat al ministerului, târgul este organizat cu sprijinul Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, în curtea MADR. Astfel, vizitatorii se vor putea bucura în cele patru zile de o bogată varietate de mâncare gătită specifică sărbătorilor de iarnă, care satisface toate gusturile: cârnaţi de porc la grătar, sarmale din carne şi sarmale de post. „Printre produsele româneşti cu care se vor delecta vizitatorii la târgul de Crăciun din acest an fac parte bucate din diferite regiuni ale ţării, atestate ca produse tradiţionale de către MADR: slănină afumată, cârnaţi de porc, caltaboş, jumări, cârnaţi şi tobă de casă, lebăr, jambon şi muşchi de porc afumate, lactate şi brânzeturi, produse din peşte, cozonac, prăjituri şi băuturi spirtoase. Din arealul zonei montane va fi prezentă la târg o gamă largă de brânzeturi, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă”, informează ministerul. De asemenea, producătorii agricoli vor comercializa ulei de floarea-soarelui presat la rece, diverse sortimente de miere şi produse ale stupului, fructe şi legume de sezon, precum şi diverse produse obţinute din lavandă, provenite din fermele proprii. Târgul dedicat sărbătorilor de iarnă promovează produsele agroalimentare româneşti şi creşterea accesului românilor la alimente de calitate obţinute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect