-1.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Turnul din Dealul Gușteriței se închiriază pentru „comerț și alimentație publică”

Cele mai citite

Urbana SA, compania subordonată Primăriei Sibiu, care administrează spațiile comerciale ale orașului deținute de administrație, vrea să închirieze turnul de pe Dealul Gușteriței, pentru a fi transformat în spațiu comercial sau restaurant.

Urbana SA a postat pe site-ul instituției un anunț de închiriere, potrivit căruia sunt căutați chiriași pentru turnul din Dealul Gușteriței care să facă acolo activități „de comerț și alimentație publică”. Clădirea este una cu o istorie legată de Primul Război Mondial, însă nu are o încărcătură istorică ieșită din comun. Scopul inițial al turnului a fost acela de clădire de agrement.

„Societatea Urbana S.A. oferă spre închiriere prin licitaţie publică un spatiu situat pe Dealul Gușteriței. Spațiul are o suprafață de 41 m2 și teren 1600 m2. Spațiul se închiriază cu destinația de: comerț și alimentație publică. Caietul de sarcini poate fi achiziționat la sediul societății Urbana, Str. Andrei Șaguna Nr. 9. Daca sunteti interesati de inchirierea acestui spatiu sau doriti sa obtineti informatii suplimentare va rugam sa ne contactati!”, se arată în anunțul Urbana SA.

Directorul companiei, Ovidiu Mircea, a declarat pentru Turnul Sfatului, că a preluat „o pubelă” și l-a transformat în ceea ce este astăzi: ”Nu vreau să dăm noi o direcție (să facă restaurant, terasă n. r.) ce va fi acolo. Noi am transformat locul, am preluat aproape o pubelă și l-am adus la un standard. Pasul următor este ca lumea să vină, să cunoască și să înțeleagă locul.”

După cum precizează pe site-ul propriu, Urbana SA administrează „aproape 100 de spații cu altă destinație decât cea de locuit, aflate în proprietatea Statului prin Primăria Sibiu. O bună parte din aceste spații sunt amplasate în clădiri istorice aflate în zona centrală a municipiului Sibiu”.

Turnul din Dealul Gușteriței, cunoscut și sub numele de Turnul lui Falkenhayn, a fost ridicat în anul 1882 de Asociaţia Carpatină Ardeleana a Turiştilor (Siebenburgischer Karpatenverein). După ce a folosit ca spațiu de agrement, în tipul primului război mondial a fost ocupat de armata austro-ungară, fiind folosit în scopuri strategice. Turnul a fost folosit și de armata română, alternativ, în același scop. Urbana SA a derulat un program de reabilitare a spațiului, în ultimii ani.

SURSA FOTO: Urbana SA

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect