Acum citesti:
Încă o materie va apărea la școală. Legea este votata în Parlament
Intreg articolul 2 minute de lectura

Încă o materie va apărea la școală. Legea este votata în Parlament

Elevii din scolile primare, dar si cei de la gimnaziu, vor avea parte de o noua materie de studiu. Parlamentarii urmeaza sa voteze in Camera Deputatilor un proiect de lege care introduce pe post de disciplina optionala de studiu „Nutritia si Educatia nutritionala”. Propunerea este facuta in contextul cresterii alarmante a obezitatii in lume, dar mai ales cresterea acesteia in randul copiilor.  Propunerea legislativa a fost initiata de 103 deputati si senatori si inregistrata la Camera Deputatilor, solicitandu-se punctul de vedere al Guvernului si aviz de la Consiliul Economic si Social.
In motivarea propunerii legislative este adus in prim plan faptul ca exista 250 de milioane de obezi in lume, din care se estimeaza ca 22 de milioane sunt copii cu varsta mai mica de 5 ani. De asemenea, conform unui studiu efectuat la copiii intre trei luni si 16 ani, s-au identificat 14,7% copii obezi, frecventa obezitatii fiind usor crescuta la fetele de varsta scolara, rata de obezitate fiind in crestere.
Propunerea legislativa vine, de asemenea, in contextul in care societatea moderna este considerata mediu <obezogenic>, prin favorizarea consumului crescut de produse alimentare bogate in grasimi si zaharuri la care se adauga sedentarismul. Mai mult, obezitatea la copil este diferita de cea a adultului, copilul fiind in perioada de crestere, de unde decurge obligatia ca masurile ce vizeaza scaderea in greutate sa nu influenteze dezvoltarea morfofunctionala fiziologica. Tentinta de crestere a prevalentei obezitatii este evidenta la copii si la adolescenti, rata anuala fiind de 10 ori mai mare decat in anii 1970.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.