fbpx
Acum citesti:
Joc educativ sau pluș made in China?
Intreg articolul 4 minute de lectura

Joc educativ sau pluș made in China?

Care este cadoul de Sărbători pentru copilul tău?

În Sibiu avem la îndemână un magazin plin cu jocuri educative. Nu e spectaculos doar faptul că găsești cele mai apreciate și premiate jocuri din lume într-un singur loc, ci și faptul că primești consiliere de la “experții jocurilor”. E o afacere de familie, o afacere a unor oameni mari pasionați de jocuri! Nu e vorba de jocuri video, ci de jocuri educative. Multe dintre ele le găsești în cele mai mari magazine de jocuri din întreaga lume însă în România lucrurile stau puțin diferit. Nu sunt multe, spre deloc, magazinele în care găsești doar jocuri educative și de societate din toată lumea, de la cele mai apreciate branduri americane, canadiene, germane, franceze, evreiesti, belgiene chiar și branduri din țările arabe și nu numai, până la jocuri produse în România. Se știe că aceste popoare investesc foarte mult în dezvoltarea înteligenței precoce a copiilor și nu doar că au jocuri bine gândite ci și centre de joacă, care sunt mai tot timpul pline și se întâmplă de multe ori să nu poți să faci nici programare datorită interesului crescut pentru astfel de centre. În Viena, spre exemplu, pentru numai 2 euro (deoarece există subvenții constante din partea primăriei) poți să te joci (exact! Participi și tu! La cea mai mare parte dintre ateliere) împreună cu exepertul în joacă al atelierului temaric stabilit. Dacă ne uităm ceva mai departe, spre exemplu Israel și Dubai, atât la o simplă căutare pe internet, dar mai ales la fața locului, ești bombardat de ateliere de joacă pentru toate vârstele. Cei mai mici, adică până într-un an, chiar și cei care stau pe burtă, pot participa la cursurile Academiei Canadiene de Innot – Dubai – cu jucării educative special gândite pentru  apă sau la ateliere senzoriale. Ba mai mult sunt cursuri care te învață “baby sign language” – adică semnele surdomute- pt a putea să te înțelegi cu sugarul înainte ca acesta să poată vorbi. Undeva în jurul vârstei de 9 luni acesta îți poate comunica ușor dacă îl doare burtica, gâtul sau îi este sete!

 

Revenind la Sibiu si aici avem câteva opțiuni de astfel de distracții dacă vom căuta bine variante de joacă însă una dintre cele mai bogate oferte în acest sens e la magazinul Mind Spot, situat pe Șos. Alba Iulia Nr. 6 colț cu Str. Onisifor Ghibu, unde sub același acoperiș găsești jocuri multe educative și de societate,  premiate de: MENSA în fiecare an din 1990 sau de Spiel des Jahres din 1978 dar și mai important, consilierea potrivită.

Făcută din pasiune, MindSpot nu doar vinde jocuri ci și organizează diferite cursuri și activități legate de acestea.

Strategy Fun este un curs în care utilizarea jocurilor dezvoltă abilități precum gestionarea resurselor, planificarea și strategia spre scopul urmărit.

Seara de boardgame este un eveniment saptamanal destinat adolescenților și adulților, în cadrul căreia sunt prezentate și jucate cele mai noi apariții în domeniul jocurilor de societate.

Seara de jocuri de roll (dungeons and dragons) este evenimentul în care imaginația are rolul principal și jucătorii sunt puși în diverse situații în care joacă rolurile unor caractere în universuri fantastice sau SF.

Urmeaza evenimente precum:

Seara în familie, un eveniment dedicat familiilor care doresc să petreacă timp de calitate împreună.

Seara jocurilor de rol pentru copii, în care cei mici își vor folosi imaginația și priceperea pentru a face față situațiilor într-o lume imaginaraă a papușilor de pluș.

 

Pe lângă evenimente, ludoteca este disponibilă tuturor în orele de program. Aceasta conține peste 300 de jocuri, începând de la vârsta de 3 ani pana la 99 și peste. Ludoteca poate fi folosită atât la fața locului, pentru inchiriere dar și ca spațiu de petreceri pentru aniversările din familia ta.

Pentru a vedea dacă este potrivit să alegi un joc din această gamă ești invitatul nostru să răspunzi scurt la 5 întrebări:

Toți cei care răspund la întrebări vor intra într-o tombolă care are ca premiu un joc ales pentru tine în funcție de dorințele familiei tale de cei de la MindSpot. Notocosul care va primi de Anul Nou aceste cadouri va fi ales random din lista celor care au participat la chestionar. Mult succes!

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.